Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23.1.18

ΠτΔ: Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης

ΠτΔ: Ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, και ιδίως σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, για κάθε λειτούργημα -αλλά και ιδίως για το δικηγορικό λειτούργημα- ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον νέο πρόεδρο Δημήτρη Βερβεσό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, σε δύο σημεία δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ως προς το τι σημαίνει δικηγόρος, συλλειτουργός της Δικαιοσύνης σήμερα. «Το πρώτο είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης» και το δεύτερο «το ζήτημα της απονομής της Δικαιοσύνης, και ιδίως της ταχείας απονομής της Δικαιοσύνης» διευκρίνισε επισημαίνοντας ότι οι διατάξεις του Συντάγματος είναι απολύτως σαφείς:
«Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης την θωρακίζει από τις οποιεσδήποτε επεμβάσεις των δύο άλλων εξουσιών, δηλαδή της Νομοθετικής και της Εκτελεστικής. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης και εξίσου ότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, άρα η ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, δεν είναι προνόμιο. Είναι θεσμική εγγύηση, η οποία απονέμεται στους δικαστές για ν΄ ασκούν αμερόληπτοι και απερίσπαστοι τα καθήκοντά τους. Σ΄ αυτό τον ρόλο είστε συλλειτουργοί και συμπαραστάτες. Και οφείλετε, και προς τις δύο κατευθύνσεις, ν΄ ασκείτε τα καθήκοντά σας, συμπαριστάμενοι στην Δικαιοσύνη, στον ρόλο τον οποίο επιφυλάσσει το Σύνταγμα για την Δικαιοσύνη».
Σημείωσε, επίσης, ότι «κάθε δικαστική απόφαση πρέπει να εκδίδεται και να δημοσιεύεται στον χρόνο που μπορεί και πρέπει, έτσι ώστε να μην φθάνουμε σε φαινόμενα αρνησιδικίας». «Σε μια εποχή, μάλιστα, που για πολλούς και διαφόρους λόγους, η προσωρινή δικαστική προστασία έχει συρρικνωθεί, η ταχύτητα της εκδίκασης των διαφορών -και ιδίως στο χώρο της Διοικητικής Δικαιοσύνης- είναι κάτι υπαρξιακό για τον διάδικο», προσέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μάλιστα, κάλεσε τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών -αλλά και όλους τους δικηγορικούς συλλόγους, να συμβάλλουν τα μέγιστα, ως προς την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης