Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.2.18

Γ.Τ. Πρωθυπουργού: Τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται

Γ.Τ. Πρωθυπουργού: Τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται


Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ την οποία συνοδεύει με βίντεο από συνέντευξη του τότε (2008) κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Πάνου Παναγιωτόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό Άλτερ.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το 2008 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωνε πως η τότε κυβέρνηση είχε προκρίνει τον όρο 'Νέα Μακεδονία'.».
Η ανακοίνωση προσθέτει, «προχθές η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως η εθνική γραμμή το 2008 προ του Βουκουρεστίου, ήταν σύνθετη ονομασία που εμπεριείχε και τον όρο Μακεδονία και υπογράμμισε πως επιμένει και σήμερα στη 'σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία'. Στις 9 Ιανουαρίου ο νυν Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πως η εθνική γραμμή για το ζήτημα, η οποία, όπως τόνισε τότε, χαράχτηκε στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή, αποτελεί τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή σύνθετη ονομασία».
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει πως, «ωστόσο, τις τελευταίες 20 μέρες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν παίρνει θέση», και διερωτάται, «τελικά εκτός από το να προσπαθεί να καπηλευθεί τις πατριωτικές ανησυχίες των πολιτών, θα έχει το θάρρος να πει στον ελληνικό λαό ποια είναι η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το ονοματολογικό;».
Να σημειωθεί πως στο βίντεο το οποίο επισυνάπτεται, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, υποστηρίζει πως «η ονομασία 'Νέα Μακεδονία' εάν κατοχυρωθεί και εξαλειφθούν το αλυτρωτικό οικοδόμημα και το αλυτρωτικό ιδεολόγημα, δεν δημιουργεί κίνδυνο» ωστόσο υπογραμμίζει πως «το σημαντικό είναι να απαλειφθεί κάθε στοιχείο αλυτρωτισμού από τη γείτονα». Ενώ, συμπέραινε, «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πραγματιστές και να επιδιώκουμε το καλύτερο και χωρίς πατριδοκαπηλεία».
Στην ίδια συνέντευξη, ο τοτε υφυπουργός Εξωτερικών της ΝΔ Θόδωρος Κασσίμης σε τηλεφωνική παρέμβαση, σημείωνε πως «το 'Νέα Μακεδονία', εμπεριέχει γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς δεν έχει σχέση με τον γεωγραφικό χώρο της παλαιάς Μακεδονίας».
Από το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο, στον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=JDMmtTVL-6Y
Μαξίμου: Το τελευταίο που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ
"Η κ. Αραμπατζή βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενη στο επικείμενο συλλαλητήριο, έκανε λόγο για "αντικυβερνητική διαδήλωση" επιβεβαιώνοντας πως το τελευταίο που ενδιαφέρει τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη είναι η ονομασία της ΠΓΔΜ" σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν: "Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο αλυτρωτισμός του για την εξουσία".

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης