Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.3.18

Έ. Αχτσιόγλου: «Εάν θέλουμε πραγματικά η ΕΕ να ενισχύσει την κοινωνική της διάσταση χρειαζόμαστε επαρκείς πόρους»

Έ. Αχτσιόγλου: «Εάν θέλουμε πραγματικά η ΕΕ να ενισχύσει την κοινωνική της διάσταση χρειαζόμαστε επαρκείς πόρους»


Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε στις Βρυξέλλες. Σ
την τοποθέτησή της στη συνεδρίαση, με αντικείμενο «το μέλλον της Κοινωνικής Ευρώπης, μετά το 2020», η υπουργός Εργασίας τόνισε την άρρηκτη σύνδεση ανάμεσα στη συζήτηση για την Κοινωνική Ευρώπη και το Δημοσιονομικό Πλαίσιο, μετά το 2020.
«Είναι δύο θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον και το επίπεδο των κοινωνικών φιλοδοξιών, που θέλουμε για την Ένωση και τους πολίτες της», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών πολιτικών και, πρωτίστως, της χρηματοδότησής τους, παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις, τονίζοντας ότι, «εάν θέλουμε πραγματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να ενισχύσει την κοινωνική της διάσταση και να εμβαθύνει τη συνοχή, χρειαζόμαστε επαρκείς πόρους. Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων και θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι διακηρυγμένες αρχές θα λάβουν επαρκή οικονομική υποστήριξη, ώστε να μετατρέψουν τις δηλώσεις μας σε απτά αποτελέσματα».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης