Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27.4.18

Ν. Βούτσης: Ανάγκη ριζικής αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος

Ν. Βούτσης: Ανάγκη ριζικής αλλαγής του άρθρου 86 του Συντάγματος


«Έχει ωριμάσει, πλέον, σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, η ανάγκη ριζικής αλλαγής και τροποποίησης του άρθρου 86 του Συντάγματος», ανέφερε ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, παραλαμβάνοντας σήμερα το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση ΝOVARTIS. Ο κ. Βούτσης πρόσθεσε ότι «αποφεύχθηκε, τουλάχιστον, η σαφής παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων» και υπάρχει μία ενθάρρυνση της Δικαιοσύνης να συνεχίσει κατ' αποκλειστικότητα, πλέον, επί αυτού του ζητήματος.
Το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS παρέδωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θεόδωρος Δρίτσας.
«Ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δέκα συνεδριάσεις. Το τελικό μας πόρισμα οδηγεί στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για να προχωρήσει στη δικαστική διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας και της δωροδοκίας για τα αναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα, όπως και για το αδίκημα που ονομάζουμε "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος". Εκτιμώ ότι θα αποτελέσει μία τομή στην ερμηνεία του άρθρου 86 του Συντάγματος η απόφαση αυτή» σημείωσε ο κ. Δρίσας και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν και οι απόψεις της μειοψηφίας και θεωρώ ότι στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει μία σοβαρή συζήτηση για όλα αυτά τα κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα. Πιστεύουμε ότι κάναμε σοβαρό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους των ειδικών μόνιμων επιτροπών και όλων των διευθύνσεων της Βουλής που βοήθησαν με αξιέπαινο επαγγελματισμό».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης