Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

26.4.18

Ν. Βούτσης: Υψηλός συμβολισμός στήριξης της χώρας μας η παρουσία Γιούνκερ

Ν. Βούτσης: Υψηλός συμβολισμός στήριξης της χώρας μας η παρουσία Γιούνκερ


Τον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του στην Αθήνα και των συζητήσεων του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, αυτόν της στήριξης της χώρας μας και της ελληνικής κοινωνίας στο τελευταίο στάδιο εξόδου της χώρας από τις ακραίες μνημονιακές δεσμεύσεις, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Κατά την προσφώνησή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από την έδρα της Ολομέλειας, λίγο πριν ο κ. Γιούνκερ ανέβει στο βήμα για την εκφώνηση της ομιλίας του, ο κ. Βούτσης απευθύνθηκε στον ευρωπαίο αξιωματούχο λέγοντας: «Οι συζητήσεις σας εδώ με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, προσδίδουν έναν υψηλό συμβολισμό στήριξης της Επιτροπής στο τελευταίο στάδιο εξόδου της χώρας από τις ακραίες μνημονιακές δεσμεύσεις. Επίσης δίνετε ένα μήνυμα υποστήριξης στην ελληνική κοινωνία στον αγώνα να παραμένει όρθια με αισιοδοξία για το μέλλον».
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τη διαχρονική συμβολή του κ. Γιούνκερ, στην συνειδητοποίηση ότι η κρίση πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν αφορά μόνον τις πληγείσες οικονομίες μέσα σε ένα περιβάλλον, που ευνοούσε, δυστυχώς, και επέβαλλε πολύ σκληρά προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, «τις οποίες η ελληνική κοινωνία και η νεολαία βίωσαν». Ο κ. Βούτσης σημείωσε επίσης ότι ο κ. Γιούνκερ παρέμεινε προσηλωμένος στην παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη, ότι έχει θετική συμβολή στο να αντιμετωπιστεί η μεγάλη πρσφυγική κρίση με σεβασμό στις αρχές του διεθνούς δικαίου, της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού, «σε αντίθεση με την αδιαφορία ή και την ανοιχτή υπονόμευση αυτής της πολιτικής από ηγεσίες άλλων κρατών - μελών».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης