Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.4.18

Αναγκαία η κοινή εθνική θέση απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα

Αναγκαία η κοινή εθνική θέση απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα


Στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής θέσης απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα, κάλεσε όλα τα κόμματα από το βήμα της Ολομέλειας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ενώ χαρακτήρισε παραλήρημα τη χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες, όμως η διαμόρφωση εθνικής θέσης ιδιαίτερα όταν προκαλείται η πατρίδα είναι αναγκαία. Η Ελλάδα έχοντας με το μέρος της το δίκαιο μπορεί να το κερδίσει όταν είναι ενωμένη», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου για την επικύρωση στρατιωτικής συνεργασίας με την Ιορδανία και του Μνημονίου Κατανόησης για το Διεθνές Σχολείο του SHAPE.
Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για τη χάραξη της εθνικής γραμμής, και για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι ο υπουργός Εξωτερικών, ζητώντας ταυτόχρονα από όλους να επικυρώσουν τη χθεσινή ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια λέγοντας:
«Αυτή τη θέση του ΥΠΕΞ που απαντά στην τουρκική προκλητικότητα και που είναι εθνική θέση και κάνει σαφές ότι η ελληνική κυριαρχία είναι σαφής και ξεκάθαρη από τις διεθνείς συνθήκες σας καλώ να την επικυρώσουμε για να σταλεί ένα μήνυμα ισχυρό εθνικής γραμμής προς τα έξω».
Αναφερόμενος στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Φώτη Κουβέλη, περί ακήρυχτου πολέμου που επικρατεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «έγινε μετά την κηδεία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του». «Ήρωας σε ακήρυχτο πόλεμο έπεσε. Ο ψυχολογικός πόλεμος της Τουρκίας δεν θα πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες. Είμαστε μια ασφαλής χώρα που βγαίνει από την οικονομική κρίση και ο ψυχολογικός πόλεμος που γίνεται για να πληγεί δεν πρέπει να δημιουργήσει φόβο στους Έλληνες», τόνισε ο κ. Καμμένος ενώ προσέθεσε ότι δεν είναι τουρκικό σίριαλ και δεν θα πρέπει ελληνικά μέσα ενημέρωσης, καλοπροαίρετα -όπως είπε- να μεταφέρουν ως πραγματική είδηση ψευδή σενάρια και ειδήσεις που δεν υπήρξαν ποτέ.
Την αντίθεση του στην ενέργεια των τριών Ελλήνων νεαρών να αναρτήσουν την ελληνική σημαία σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου εξέφρασε ο κ. Καμμένος, τονίζοντας:
«Ο όρκος που δίνουν οι Έλληνες αξιωματικοί είναι να φυλάττουν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους την πατρίδα και αυτό πράττουν. Εκείνος όμως που βάζει τη σημαία στη πλάτη και πάει να την βάλει, θα πρέπει και να την υπερασπιστεί ή να ενημερώσει για την ενέργεια του. Θα πρέπει να την υπερασπιστεί με το αίμα του μέχρι τέλους.
Οι προβλεπόμενες σημαίες εκεί που πρέπει να μπουν έχουν μπει και τις υπερασπίζονται με όλες τις δυνάμεις τους στρατός, έθνος και πολίτες. Δεν υπάρχει κανένα θέμα αμφισβήτησης, οι διεθνείς συνθήκες περιγράφουν τα νησιά και η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάννης».
Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, ο κ. Καμένος σημείωσε ότι μακάρι να είχε διαψευστεί για τις δηλώσεις του ότι είναι όμηροι και προσέθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει μόνο αυτούς όμηρους αλλά και πολλούς άλλους, ανάμεσα τους και Αμερικανό πολίτη που έχει καταδικαστεί σε ισόβια με διάταγμα του Ερντογάν.
Παράλληλα χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας την χθεσινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, γιατί αποδεικνύει -όπως είπε- ότι το θέμα δεν είναι διμερές αλλά διεθνές και αφορά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη συνεχιζόμενη παρακράτηση δύο Ευρωπαίων πολιτών.
Σχολιάζοντας δε, τη στάση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι κανέναν δεν μπορεί να ικανοποιήσει η δήλωση του που δείχνει να ακούει στωικά τον Τούρκο υπουργό σε ένα θέμα που δεν είναι διμερές αλλά διεθνές και αφορά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος μου να δίνω συνεντεύξεις. Σε ευαίσθητες στιγμές θα αφήνω το λόγο σε εκείνους που έχουν την εποπτεία των Ενόπλων Δυνάμεων, κάνοντας το καθήκον μας όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο όρκος στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο υπουργός Άμυνας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης