Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3.4.18

Επίκεντρο μας ο άνθρωπος ανεξαρτήτως φυλετικής προέλευσης ή θρησκευτικής ταυτότητας

Επίκεντρο μας ο άνθρωπος ανεξαρτήτως φυλετικής προέλευσης ή θρησκευτικής ταυτότητας


Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να στρέψει την προσοχή της εμπράκτως στο μείζον ζήτημα του θρησκευτικού εξτρεμισμού απηύθυνε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Η ενότητα στην πολυμορφία και οι βασικές αρχές ελευθερίας για Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στην Μέση Ανατολή» που διεξάγεται στη Βηρυτό με τη συνεργασία του Κοινοβουλίου του Λιβάνου, της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και της Αραβικής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε την ανάγκη ενθάρρυνσης των πλουσιοτέρων κρατών να αυξήσουν επειγόντως την υποστήριξή τους, την ανθρωπιστική βοήθεια και την προστασία των προσφύγων, χωρίς να εξετάζουν τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την ηλικία, το φύλο ή την εθνοτική τους ταυτότητα, όπως επίσης και να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις γυναίκες και τα παιδιά, στους ανθρώπους με αναπηρίες, στους ηλικιωμένους και στα πρόσωπα που έχουν στερηθεί τις οικογένειές τους.

Εστιάζοντας στην κρισιμότητα του διαλόγου ως  αποτελεσματικού μέσου και μοναδικού εργαλείου για την άμβλυνση των διαφορών τόνισε ότι «ξεκινώντας από την παραδοχή, ότι επίκεντρο της κοινής μας προσπάθειας είναι ο άνθρωπος, ανεξαρτήτως φυλετικής προέλευσης ή θρησκευτικής ταυτότητας, καλούμαστε όλοι να καταθέσουμε συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για πολιτικές και δράσεις» κάνοντας μνεία τις πρωτοβουλίες της Αθήνας και ειδικότερα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Εξωτερικών αποσαφήνισε ότι οι δύο διεθνείς Διασκέψεις στην Αθήνα, το 2015 και το 2017, με θέμα τον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο για την ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή έχουν αποφέρει καρπούς: την ίδρυση Παρατηρητηρίου παρακολούθησης για το σκοπό αυτό, ενώ - καθώς έδωσαν την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ κρατικών φορέων, θρησκευτικών ηγετών και κοινωνίας των πολιτών - κατέληξαν σε συγκεκριμένες προτάσεις, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της πολιτικής της διεθνούς κοινότητας και των θρησκευτικών θεσμών που προϋποθέτει, για να έχει πιθανότητες να αποβεί επιτυχημένη, έγκαιρη και γόνιμη διαβούλευση των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων μερών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης