Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.5.18

Εκδήλωση στη ΓΓΕΕ για τα ψηφιακά Μέσα, τον Πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα

Εκδήλωση στη ΓΓΕΕ για τα ψηφιακά Μέσα, τον Πολιτισμό και την επιχειρηματικότητα


Εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός, Ψηφιακά Μέσα και Επιχειρηματικότητα: Από την Ψηφιοποίηση στην Παιχνιδοποίηση», διοργάνωσαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η «Ξένιος Πόλις» και ο ερευνητικός οργανισμός με έδρα την Κύπρο, CARDET.
Σκοπός της εκδήλωσης, η οποία ξεκίνησε σήμερα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) και θα κλείσει αύριο με θεματικές συζητήσεις στο κτίριο της Alpha Bank στην Ομόνοια, είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, για τη σχέση πολιτισμού, ψηφιακών μέσων και επιχειρηματικότητας.
Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, στον χαιρετισμό του δήλωσε χαρούμενος για τον διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και συνεχίζεται με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις ψηφιακές τεχνολογίες. Ο Λ. Κρέτσος ανέφερε ότι πριν δύο χρόνια στη Σύρο μπήκαν οι γέφυρες επικοινωνίας με όλους τους φορείς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον χώρο των ανθρωπιστικών ψηφιακών επιστημών και της οπτικοακουστικής παραγωγής και ο διάλογος αυτός έχει πολλαπλό όφελος για όλους. «Και για την Πολιτεία και για τους ιδιωτικούς φορείς» τόνισε. Πρόσθεσε ότι το υπουργείο ΨΗΠΤΕ ενημερώνεται διαρκώς για τα τρέχοντα καινοτόμα πρότζεκτς και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσει πολιτικές που θα φέρουν απτά αποτελέσματα, καθώς η ψηφιακή τεχνολογία συμπαρασύρει την οικονομία και τη ζωή. Ως ενθαρρυντικό σημάδι χαρακτήρισε τον νέο νόμο πλαίσιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών, αναφέροντας ότι η ευρωπαϊκή συμφωνία για την υποχρέωση στις υπηρεσίες video on demand σε ποσοστό 30% ευρωπαϊκών παραγωγών, θα δώσει μεγάλη βοήθεια και στους Έλληνες δημιουργούς για μεγαλύτερη χρηματοδότηση.
Ο γ.γ. Ενημέρωσης μίλησε για το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και τις δράσεις του, ανάμεσα σε αυτές, η αναμενόμενη ίδρυση ενός εθνικού αποθετηρίου οπτικοακουστικών αρχείων, με στόχο την οργάνωση του εθνικού αρχείου, καθώς μέχρι στιγμής υπάρχει ψηφιοποίηση σε χαμηλό ποσοστό και με πολύ χαμηλή ανάλυση. Ο κ. Κρέτσος ανέφερε ότι γίνεται συζήτηση για την ίδρυσή του με το υπουργείο Οικονομίας, ενώ οι πόροι του θα προέλθουν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. «Η ψηφιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και η χρήση καινοτόμων υπηρεσιών αποτελεί δείκτη καινοτομίας για μια χώρα και διαφυλάσσει την πολιτιστική μας κληρονομιά» ανέφερε ο γγ Ενημέρωσης. «Ως υπουργείο» συνέχισε ο κ. Κρέτσος «τον θεωρούμε κρίσιμο τομέα και σε αυτή τη βάση θα υλοποιήσουμε το ψηφιακό τόξο πολιτισμού Ελλάδος και Κύπρου για την ανάδειξη της μεσαιωνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς υπάρχουν κοινές ανάγκες στη διάσωση και την ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων, υπογράμμισε».
Τέλος, κάλεσε σε συνεχή διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι «πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντλήσουν τις ευκαιρίες που φέρνει η νέα ψηφιακή τεχνολογία».
Στους συμμετέχοντες φορείς συγκαταλέγονται το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, International Gamification Confederation (Μ. Βρετανία), Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, GRIPEN Europe (Ρουμανία), Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, CSICY (Κύπρος), gi-Cluster, Δήμος Τρίπολης, LTH Advertising.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης