Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.5.18

Ό. Γεροβασίλη: Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης το σκοράρισμα στον Ν. Γκάλη

Ό. Γεροβασίλη: Ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης το σκοράρισμα στον Ν. Γκάλη


Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.
Σε δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι η λέξη «παρελθόν» παραπέμπει στον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σκοράρει στη δημόσια διοίκηση» προτρέποντάς τον «να αφήσει το σκοράρισμα στον Νίκο Γκάλη».
Η πλήρης δήλωση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι η ακόλουθη:
«Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη να μην χρησιμοποιεί τη λέξη "παρελθόν", διότι η λέξη αυτή παραπέμπει αυτομάτως στον ίδιο.
Και παρά την απέλπιδα προσπάθεια του επικοινωνιακού του επιτελείου, να χρησιμοποιήσει νέους, για τον ίδιο, όρους στις ομιλίες του όπως "κοινωνικό κράτος" και "αλληλεγγύη" η ελληνική κοινωνία δεν θέλει και ούτε μπορεί να ξεχάσει.
Σήμερα μάλιστα θυμήθηκε το Σύνταγμα και πως "η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη" γιατί το είχε κάνει κουρελόχαρτο; Αλήθεια ήταν συνταγματικές οι απολύσεις που έκανε;
Όμως παρά τον "έντεχνο" του λόγο κατά του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί...
Διατυμπανίζει ότι "δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος από το Δημόσιο" αλλά παράλληλα "θα καταργήσει τις περιττές δομές", οι οποίες φυσικά είναι στελεχωμένες με προσωπικό, από αυτό που δεν θα απολύσει!
"Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος" αλλά θα βάλει σε αυστηρή δίαιτα το κράτος και τη δημόσια τηλεόραση η οποία κατά την άποψή του "είναι πλαδαρή". Προφανώς θα ψάχνει για περισσότερο "λίπος" από αυτό που διέκρινε στον δημόσιο τομέα πριν από ένα χρόνο.
Κάνει λόγο για υποστελέχωση όταν ταυτόχρονα εξαγγέλλει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα προσλήψεων αποχωρήσεων στο 1 προς 5 (δηλαδή 1 πρόσληψη στις 5 αποχωρήσεις), τη στιγμή που η χώρα με σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης μετέτρεψε αυτή τη συνθήκη σε 1 πρόσληψη για 4 αποχωρήσεις το 2017 και 1 πρόσληψη σε 3 αποχωρήσεις για το 2018.
Είναι φανερό λοιπόν ότι χρειάζεται να κάνει λίγη προσπάθεια ακόμα...
Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σκοράρει πουθενά και σίγουρα όχι στη δημόσια διοίκηση.
Ας αφήσει το σκοράρισμα λοιπόν στον Νίκο Γκάλη».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης