Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

8.5.18

Στην εκδήλωση της επιστημονικής Διημερίδας «CETUS Rescue Vet», για την διάσωση των κητωδών, ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης

Στην εκδήλωση της επιστημονικής Διημερίδας «CETUS Rescue Vet», για την διάσωση των κητωδών, ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης


Στην εναρκτήρια εκδήλωση της επιστημονικής Διημερίδας «CETUS Rescue Vet», απεύθυνε χαιρετισμό ο Αν. Υυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, το Σάββατο 5 Μαΐου στον Μαραθώνα. Η διημερίδα είχε ως στόχο την εκπαίδευση περίπου 40 κτηνιάτρων στη διάσωση κητωδών που προσαράζουν στις ελληνικές ακτές. Η Διημερίδα διοργανώθηκε από τις αστικές, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις “Αρίων”- Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών και “Πελαργός” σε συνεργασία με το Τμήμα Κτηνιατρικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, ενώ υποστηρίζεται από το Πράσινο Ταμείο/Υ.Π.ΕΝ, στο πλαίσιο του Μέτρου “Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες”.
Στην ομιλία του ο Αν. Υπουργός συνεχάρη τον Αρίωνα για το έργο που έχει διατελέσει και τόνισε την αξία μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Αναφέρθηκε στην σημασία του σεβασμού του ανθρώπου απέναντι στη φύση, καθώς οι συνεχώς αυξανόμενες παρεμβάσεις του ανθρώπου στο περιβάλλον έχουν επιφέρει δραματικές αλλαγές στους θαλάσσιους έμβιους οργανισμούς και τα κητώδη, μεταξύ των άλλων. Ο Γιάννης Τσιρώνης έκανε επίσης αναφορά στην σημαντικότητα των κητωδών στην εύρυθμη λειτουργία του παγκόσμιου οικοσυστήματος, καθώς και στην ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για την σημαντικότητα αυτή. Κλείνοντας, τόνισε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και η εύκολη πρόσβαση σε αυτή έχει δώσει στον κόσμο την δυνατότητα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα κητώδη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον η ανάγκη να διατηρούνται τα είδη αυτά σε αιχμαλωσία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης