Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25.6.18

Ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έκανε ο Π. Καμμένος στο Συμβούλιο Υπ. Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ

Ειδική αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς έκανε ο Π. Καμμένος στο Συμβούλιο Υπ. Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ


Με έμμεσες αναφορές σε Τουρκία και Κύπρο ήταν η παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τρίτα μη κράτη-μέλη στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας δεν μπορεί να συμπεριλάβει κράτη που δεν αναγνωρίζουν την ολότητα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών (ΕΕ-ΝΑΤΟ) να μην αποκλείεται η συμμετοχή κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα νατοϊκά δρώμενα» τόνισε ο κ. Καμμένος.
Για τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι «συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι για 117 ημέρες χωρίς απαγγελία κατηγοριών», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ζήτησε «όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ προχωρήσουν κατά αρμοδιότητα στις κατάλληλες ενέργειες...». Περαιτέρω επισήμανε ότι «επιθετικές συμπεριφορές στην ανατολική Μεσόγειο απειλούν την ευρωπαϊκή σταθερότητα».
Επίσης, ο κ. Καμμένος ζήτησε τη συνέχιση της επιχείρησης του ΝΑΤΟ SNMG-2, που εξελίσσεται στο Αιγαίο, και την επέκτασή της στην ανατολική Μεσόγειο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, καθώς και τη μετατροπή της Frontex σε συνοριοφυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό όχι μόνο την αποτροπή, αλλά και την επιστροφή των μεταναστών.
Το συμβούλιο εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε θέματα ασφάλειας και άμυνας ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28-29 Ιουνίου 2018.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης