Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.6.18

Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον γγΑ, Ιούλιο Συναδινό, συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού των χωρών μελών της ΕΕ,

Σύνοδος Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή του γγΑ Ιούλιου Συναδινού, με θέμα τη χειραγώγηση στον αθλητισμό

Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον γγΑ, Ιούλιο Συναδινό, συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού των χωρών μελών της ΕΕ, οι οποίες διεξάγονται στην Προεδρεύουσα Βουλγαρία, στις 11 και 12 Ιουνίου 2018.
Βασικό θέμα της Συνόδου αποτελεί η υλοποίηση ενιαίων ευρωπαικών πολιτικών για την αποτροπή της χειραγώγησης στις αθλητικές διοργανώσεις. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ καλούνται να λάβουν μέτρα λόγω της αναμόρφωσης του πλαισίου προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Οδηγία 95/46/ΕΚ).
Η ελληνική αντιπροσωπεία τόνισε ότι, με στόχο την αποτροπή της χειραγώγησης, η χώρα μας είναι υπέρ του μέγιστου συντονισμού, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο όλων των εμπλεκόμενων φορέων (κρατικών, αθλητικών και των νόμιμων εταιρειών στοιχηματισμού).
Η ελληνική αθλητική ηγεσία, αντιλαμβανόμενη ότι η χειραγώγηση δεν αφορά μόνο στον παράνομο στοιχηματισμό, αλλά στη συνολική ακεραιότητα και διαφάνεια στον αθλητισμό και στην ανάγκη εφαρμογής πολιτικών πρόληψης κι εκπαίδευσης, επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ:
1) της δημιουργίας εθνικής πλατφόρμας με διεθνή διασύνδεση, σύμφωνα με τη σύμβαση Macolin για τη χειραγώγηση, την οποία η Ελλάδα έχει προσυπογράψει,
2) της διασφάλισης επιβολής ποινικών κυρώσεων, μέσω διεθνών και εθνικών νόμων, ιδιαίτερα όταν η χειραγώγηση περιλαμβάνει πρακτικές καταναγκασμού, διαφθοράς ή εξαπάτησης.



Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης