Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19.6.18

Ν. Παππάς: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής και θα βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο

Ν. Παππάς: Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρραγής και θα βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο


«Η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι μόνο αρραγής και συμπαγής, αλλά είναι και αυτή που θα βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο και με μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερία»: την απάντηση αυτή έδωσε ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του, το πρωί, στην ΕΡΤ, θυμίζοντας ότι «είμαστε λίγες εβδομάδες πριν από το τελευταίο Eurogroup, που θα επικυρώσει τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση του Μνημονίου».
Στο ερώτημα εξάλλου αν προβλέπει πολιτικές αναταράξεις, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε: «Όχι, δεν βλέπουμε».
Ενώ και στο επόμενο ερώτημα για τα εκλογικά σενάρια, ακόμη και τους προσεχείς μήνες, ο κ. Παππάς απάντησε λέγοντας, «θέλω να σας καλέσω να κάνετε μια δημοσιογραφική έρευνα, να πάτε στα φύλλα, τα οποία προβλέπουν εκλογές και να δείτε πόσες φορές στο παρελθόν και με πόσες αφορμές και πόσες δυσοίωνες και καταστροφικές προβλέψεις, έχουν προβλέψει προσφυγή στην κάλπη».
Μπαίνουμε σε έναν χώρο με νόμους και κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Δικαιώνεται μία προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας
Στα θέματα του υπουργείου του, «είμαστε σε μια στρατηγική που βρίσκεται στη δικαίωσή της. Μπαίνουμε σε έναν χώρο με νόμους και κανόνες, μετά από τρεις δεκαετίες ανομίας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, μιλώντας για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι έχει δικαιωθεί μια προσπάθεια, όχι της κυβέρνησης, αλλά της κοινωνίας. Μιλώντας για τη μείωση του φόρου διαφήμισης στα κανάλια, είπε ότι έχει μπει πολύ ψηλά ο πήχης της απασχόλησης και της ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος και ο στόχος είναι κανάλια βιώσιμα και όχι κανάλια που λειτουργούν με δάνεια που δίνονταν με ένα τηλεφώνημα και με "αέρα". Ανέφερε, επίσης, ότι τώρα με τα αδειοδοτημένα κανάλια μιλάμε για 6 σταθμούς με 2.400 εργαζόμενους τη στιγμή που τώρα έχουμε 1.800 εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
«Δεν ήταν μία προσωπική υπόθεση του Ν.Παππά, ήταν μια συλλογική απόφαση της κυβέρνησης στην οποία δείξαμε ότι ήμασταν αποφασισμένοι και την πήγαμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι έχει μείνει μία πίκρα για όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του και υπήρξαν στιγμές που καλό θα ήταν να είχαν αποφευχθεί, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δικαιώνουν την κυβέρνηση συνολικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι η ΕΡΤ έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης, ωστόσο ο δημόσιος φορέας έχει σταθεί στα πόδια του με μεγάλες παραγωγές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ, και αυτό προβληματίζει κάποιους: ότι ο δημόσιος φορέας κάνει πράγματα που ιδιωτικοί φορείς δεν μπορούν.
«Φαντασιώνονται έναν νέο Ιούνη του 2013 ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθει» κατέληξε ο Ν. Παππάς.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης