Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11.6.18

Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών


Θέματα συντονισμού των ελληνικών θέσεων, στις επικείμενες διαπραγματεύσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό ΙΜΟ, όσον αφορά τις εκπομπές των αερίων ρύπων από τη ναυτιλία συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπό τον πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να γίνει και νέα συνάντηση, αφού αρθρωθούν αμφότερες οι απόψεις, ώστε να προχωρήσει η τελική τους επεξεργασία.
Κατά τη συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο β΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος ΛΣ, Αθανάσιος Ντούνης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, συζητήθηκε η περαιτέρω η συνεργασία των δύο πλευρών για θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και για θέματα ναυτικής εκπαίδευσης.
Συμφωνήθηκε ακόμα και νέα συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, για να συζητηθεί η περαιτέρω θεωρητική κατάρτιση των αποφοίτων ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα, οι οποίοι δεν εισάγονται στις ΑΕΝ και οι οποίοι θα ήθελαν να φτάσουν σε βαθμό πλοιάρχου Α΄ και Α΄ Μηχανικού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης