Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15.6.18

Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Στην Ελλάδα πνέει ευνοϊκός άνεμος ανάκαμψης

Αλ. Τσίπρας στο συνέδριο του Economist: Στην Ελλάδα πνέει ευνοϊκός άνεμος ανάκαμψης

«Πράγματι, σήμερα, στην χώρα μας πνέει ένας ευνοϊκός άνεμος.Ενας άνεμος ανανέωσης, αισιοδοξίας και ανάκαμψης», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist. «Η πρόσφατη συμφωνία στην οποία καταλήξαμε μετά από 6 μήνες δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους βόρειους γείτονές μας, για την επίλυση της μακροχρόνιας διένεξης για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, συνιστά ιστορικής σημασίας εξέλιξη, επιτυχία για την Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη και στο οικονομικό πεδίο».
Αυτό τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από το συνέδριο του Economist, δεχομένος το πρώτο θερμό χειροκρότημα της αίθουσας.
Διότι, όπως εξήγησε, «η διαιώνιση αυτού του προβλήματος, όχι απλά στερούσε δυνατότητες από την Ελλάδα, όχι απλά σπαταλούσε άγονα τις δυνάμεις μας στον τομέα της διπλωματίας, αλλά στερούσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να συνάψει ισχυρούς δεσμούς οικονομικής συνεργασίας και συνανάπτυξης με την γειτονική μας χώρα και, άρα, να διαδραματίσει τον ηγετικό ρόλο που της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης