Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.6.18

Διευκρίνιση για την εφαρμογή της σύμβασης MACOLIN

Διευκρίνιση για την εφαρμογή της σύμβασης MACOLIN

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για την μη ολοκλήρωση της εθνικής πλατφόρμας για την χειραγώγηση στον αθλητισμό και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, ενημερώνουμε ότι:
    Η σύμβαση MACOLIN, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2014, δεν έχει επικυρωθεί και συνεπώς δεν υλοποιείται διεθνώς, καθώς απαιτείται ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ από όλες τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης. Δυστυχώς, μια ομάδα χωρών, όπως η Μάλτα και η Μεγ. Βρεττανία, θέτουν διαρκώς βέτο σε όλες τις σχετικές διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτής της άρνησης είναι ότι η σύμβαση έχει επικυρωθεί μόνο από ένα Κοινοβούλιο χώρας-μέλους της ΕΕ και τρία του Συμβουλίου της Ευρώπης ενώ πλατφόρμα έχει συγκροτηθεί με εθνικούς όρους, μόνο σε επτά από τις πενήντα τέσσερις χώρες μέλη του ΣτΕ.
    Το ζήτημα τέθηκε ξανά στη Σύνοδο των ΓΓΑ της ΕΕ στη Σόφια και πιθανόν θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της Συνόδου των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης τον Οκτώβριο του 2018 στη Γεωργία. Οι χώρες που δεν συναινούν δεν έχουν αλλάξει στάση ως σήμερα. Η ελληνική πλευρά, πράττοντας το αυτονόητο, διατύπωσε ξανά την υποστήριξή της στη σύμβαση MACOLIN. Ήδη στο εσωτερικό της χώρας, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, έχει προετοιμασθεί το έδαφος ενόψει των εξελίξεων, η χώρα βρίσκεται σε συνεννόηση με την πλειοψηφία των χωρών – μελών της ΕΕ για τη σύμπλευση με στόχο την τελική επικύρωση και εφαρμογή της Συνθήκης, υπό το φως της Οδηγίας 95/46/ΕΚ για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης