Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.7.18

Η οργάνωση της επόμενης μέρας στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου

Η οργάνωση της επόμενης μέρας στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου


Την ανάγκη του «πολύ καλού συντονισμού» των υπουργείων, καθώς «η ελληνική κυβέρνηση θα έχει μεγαλύτερη διακριτική ευχέρεια στην άσκηση πολιτικής» επισήμαναν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τονίστηκε ότι θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας, ώστε να βρίσκονται τρόποι για την επίλυση των όποιων θεμάτων προκύπτουν μεταξύ των υπουργείων.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Χουλιαράκης, ενημέρωσαν σχετικά την απόφαση του Eurogroup, αναφορικά με τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και την δημοσιονομική πορεία της χώρας.
Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε μία σύντομη τοποθέτηση, σχετικά με τον τρόπο που τοποθετείται η ΝΔ επί της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κινήθηκε στο πνεύμα της εισαγωγικής ομιλίας του πρωθυπουργού.
Τέλος, την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απασχόλησε και ένα θέμα νομικής φύσεως, που αφορά τα υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού.
Σχετικά με την απουσία του υπουργού 'Αμυνας, Πάνου Καμμένου, από την σημερινή συνεδρίαση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός είχε «ένα σημαντικό ραντεβού», ενώ ήταν ενημερωμένος ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης