Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.7.18

Π. Καμμένος: Η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανέναν

Π. Καμμένος: Η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανέναν


Η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στους νεκρούς δεν ωφελεί κανένα, ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα. «Υπάρχουν οι υπηρεσίες, οι διαδικασίες, τα σχέδια εν ευθέτω χρόνο να εξετάσουμε όλοι το τι πράξαμε το πώς το πράξαμε και αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες να αποδοθούν ευθύνες» σημείωσε.
Σχετικά με τη στάση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Δεν θυμάμαι σε άλλες κρίσεις να αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός την πολιτική ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι σε μία τέτοια κρίση κάποιος να κρυφτεί και να μην εμφανιστεί. Ο πρωθυπουργός ήταν εκεί και η στάση του ήταν συνεπής».
Για τη διαφωνία που είχε με κάτοικο της περιοχής Μάτι, ο οποίος ισχυρίστηκε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν παρούσες στην περιοχή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Επειδή με προβλημάτισαν όσα μου είπε ο πολίτης, ζήτησα επιχειρησιακή εικόνα από όλα τα μέσα. Είναι αλήθεια πως στην περιοχή, στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκεί δηλαδή που μας είπαν πως δεν είδαν μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή, πράγματι, μέσα του Πολεμικού Ναυτικού δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν. Τα μέσα, όμως, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, επιχειρούσαν και διέσωσαν πολίτες μετά τη ζώνη του ενός μιλίου που επιχειρούσε το Λιμενικό Σώμα. Όσον αφορά τα ελικόπτερα, αυτά δεν σταμάτησαν να πετάνε. Τα διαθέσιμα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού με κατευθύνσεις από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος, πετούσαν συνεχώς και φώτιζαν την περιοχή το ένα μετά το άλλο. Ο κάτοικος είχε δίκιο στην αρχή, γιατί έλεγε πως τις απογευματινές ώρες δεν είδα κανέναν. Όντως, δεν ήμασταν εκεί τις απογευματινές ώρες, το ελικόπτερο άρχισε να πετάει μόλις σκοτείνιασε».
«Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω πως στο θέμα της πολιτικής ευθύνης, να σας πω δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όλοι μας, από τη θέση που έχουμε και την ευθύνη που φέρει ο καθένας με την εμπλοκή του στην τεράστια αυτή τραγωδία, βεβαίως και ψάχνει να βρει τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι καλύτερο» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης