Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

18.7.18

Γ. Μπαλάφας: Χρειάζεται ένα μέτωπο αντιρατσιστικό, αντιξενοφοβικό σε ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Γ. Μπαλάφας: Χρειάζεται ένα μέτωπο αντιρατσιστικό, αντιξενοφοβικό σε ζητήματα όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό


«Πλέον το προσφυγικό-μεταναστευτικό σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι το θέμα που διαμορφώνει συνειδήσεις, πολιτικές στάσεις κι εκλογικές συμπεριφορές. Με αυτή την έννοια, πέρα από οτιδήποτε άλλο, στα ζητήματα αυτά χρειάζεται ένα μέτωπο αντιρατσιστικό, αντιξενοφοβικό. Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αριστερά», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Ακόμη, ο κ. Μπαλάφας θέτοντας κάποιες άλλες παραμέτρους γύρω από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι σημαντική είναι η ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία, καθώς αποτελεί «διαδικασία προσαρμογής»:
«Ξεκινάμε από τα ζητήματα διαμονής, αδειών διαμονής, ταχύτερης και εγκυρότερης έκδοσης αδειών διαμονής, προχωράμε σε ζητήματα πιλοτικών προγραμμάτων, ένταξη στην αγορά εργασίας με αιχμή το ζήτημα της εποχιακής αγροτικής απασχόλησης. Προσπαθούμε μέσα από τη διαδικασία της ένταξης να κατακτήσουμε την διαπολιτισμικότητα, κρατώντας κι ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Με αυτή την έννοια, σε όλες μας τις ενέργειες, φροντίζουμε την ισορροπία δικαιωμάτων ανάμεσα στον υπήκοο της τρίτης χώρας και στον Έλληνα πολίτη. Αρμονία δικαιωμάτων και σε καμία περίπτωση να μην έρχονται σε σύγκρουση τα μεν δικαιώματα με τα δε, ειδικότερα όσον αφορά ευάλωτες ομάδες Ελλήνων. Στην ενταξιακή αυτή διαδικασία, είναι σημαντικός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Τέλος, ο υφυπουργός, αναφερόμενος στις υπόλοιπες διαστάσεις του ζητήματος, σημείωσε: «Μία διάσταση σοβαρή είναι επίσης η σχέση μας με την Τουρκία. Παίζει σημαντικό ρόλο .Άλλη μία διάσταση είναι, ότι ο τουρισμός στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου είχε και φέτος εκτίναξη. Τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά - κι αυτό είναι ένα στοιχείο που κι η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να το λάβει υπόψιν».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης