Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.8.18

Επιστολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη

Επιστολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη για την ενίσχυση του Εθνικού Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στα Δημοτικά Σχολεία


Μετά την επιτυχημένη, κατά τη σχολική περίοδο 2017-2018, πιλοτική εφαρμογή του «Εθνικού Προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας», με το υλικό της Ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης- «e-Drive Academy», σε 110 Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, απέστειλε σχετική επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για τη διατήρηση και ενίσχυσή του.
Στην επιστολή του, επισημαίνει ότι «είναι ιδιαίτερα σκόπιμο να συνεχίσει να υφίσταται ως θεματική ενότητα η Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και τα επόμενα χρόνια».
Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, επιμορφώθηκαν από το «e-Drive Academy» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, 210 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ οι διδακτικές ώρες της θεματικής ενότητας ανά τάξη, ήταν οι εξής:
-Α’ Δημοτικού: Ευέλικτη Ζώνη του προγράμματος, 1 ώρα την εβδομάδα για το τρίτο (Γ’) τρίμηνο του σχολικού έτους
-Β’ Δημοτικού: Ευέλικτη Ζώνη του προγράμματος, 1 ώρα την εβδομάδα κατά τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους
-Γ’ Δημοτικού: Ευέλικτη Ζώνη του προγράμματος, 1 ώρα την εβδομάδα για το τρίτο (Γ’) τρίμηνο του σχολικού έτους
-Δ’ Δημοτικού: Ευέλικτη Ζώνη του προγράμματος, 1 ώρα την εβδομάδα για ένα τρίμηνο του σχολικού έτους, κατά την κρίση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού που διδάσκει το μάθημα (Ευέλικτη Ζώνη)
-Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού: Διάχυση της θεματικής ενότητας σε άλλα διδακτικά αντικείμενα όπως Γλώσσα, Φυσική, Πληροφορική, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή σε ενότητες συναφείς, κατά την κρίση του εκπαιδευτικού, με Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια, με απόφαση του υπεύθυνου εκπαιδευτικού, έως 10 ώρες ανά έτος.


Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης