Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.8.18

Γ. Δραγασάκης: Το υπ. Οικονομίας είναι υπουργείο επενδύσεων και συντονισμού της αναπτυξιακής στρατηγικής

Γ. Δραγασάκης: Το υπ. Οικονομίας είναι υπουργείο επενδύσεων και συντονισμού της αναπτυξιακής στρατηγικής

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στην πραγματικότητα λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και λειτουργεί και ως υπουργείο επενδύσεων, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Γιάννης Δραγασάκης στην τελετή παραλαβής παράδοσης για τις θέσεις του αναπληρωτή υπουργού και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Επίσης ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «η ανάπτυξη να έχει αντίκρισμα στην απασχόληση, στο εισόδημα και στην καθημερινότητα των πολιτών και σε αυτό έχουμε ακόμη δουλειά μπροστά μας».
Ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι αλλαγές που έγιναν συμβάλλουν στην ταχύτερη υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, στην πορεία προς την ανάπτυξη και στην πραγματικότητα το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης λειτουργεί ως υπουργείο συντονισμού για την αναπτυξιακή στρατηγική και λειτουργεί και ως υπουργείο επενδύσεων.
Ο ίδιος συνέχισε ότι δεν υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου επένδυση που δεν έχει αξιολογηθεί και προχωρήσει ενώ πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς ο μετασχηματισμός της οικονομίας με περαιτέρω παρεμβάσεις στον τομέα της γραφειοκρατίας, της επιτάχυνσης των στρατηγικών επενδύσεων «καθώς το υπουργείο είναι στραμμένο στην προσέλκυση ιδιωτικών ξένων και ελληνικών επιχειρήσεων».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης