Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

29.8.18

Η διεύρυνση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τις αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας

Η διεύρυνση της κυβέρνησης επιβεβαιώνει τις αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας


"Επιλέχθηκε να γίνουν κάποια συγκεκριμένα ανοίγματα τα οποία δείχνουν όχι προφανώς έναν συνολικό αναπροσανατολισμό αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνουν κάτι το οποίο ούτως ή άλλως συμβαίνει αθόρυβα στο επίπεδο της κοινωνίας", επισήμανε για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.
Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε στην κριτική που ασκείται για τη διεύρυνση με τη συμμετοχή πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε: "Ειλικρινά εγώ δεν καταλαβαίνω αυτούς που λένε ότι αυτός υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σε κυβερνητικές θέσεις, ενώ τώρα τον βάζετε στην κυβέρνηση. Μα για σκεφτείτε ότι από την εποχή που ήταν σε κρίσιμες πολιτικές θέσεις τα συγκεκριμένα πρόσωπα τι έχει αλλάξει από κάτω; Έχει προηγηθεί ο κόσμος. Η πολιτική πραγματικότητα έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια του μνημονίου. Θεωρώ ως έκφραση αυτών των αλλαγών και τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στο κυβερνητικό επίπεδο".
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στην κυβέρνηση της Κατερίνας Παπακώστα ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "είναι κάτι ιδιαίτερο" και εξήγησε: "Στην πολιτική ζωή αυτή τη στιγμή ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Θεωρώ τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις της κ. Παπακώστα σε απόλυτα θετική κατεύθυνση γύρω από αυτό το θέμα. Άρα, θα έλεγε κανείς, απομονώνοντας και μόνο αυτό το ζήτημα ότι μπορεί να δικαιολογήσει την αξιοποίησή της σε αυτή τη θέση, γνωρίζοντας, παράλληλα, και τις αποστάσεις που έχει πάρει από τη ΝΔ για πολύ συγκεκριμένα θέματα. Η κ. Παπακώστα δεν προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει με τον δικό της ανεξάρτητο λόγο, είναι μια συνεργαζόμενη πολιτική προσωπικότητα που στη δεδομένη συγκυρία μπορούμε να εξηγήσουμε τους λόγους συμμετοχής της".
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της κυβέρνησης θα μπορέσει, πηγαίνοντας προς εκλογές, όχι μόνο να κλείσει τη δημοσκοπική διαφορά, αλλά να ανατρέψει τη σημερινή εικόνα, διότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που παρακολουθεί την κυβέρνηση, εξακολουθεί να ελπίζει σε αυτή και της δείχνει ανοχή.
Στις κατηγορίες της ΝΔ σε βάρος της κυβέρνησης περί παροχολογίας απάντησε πως "δεν μιλάμε για μια πρακτική παροχών παλαιού τύπου, αλλά για αξιοποίηση πραγματικών νέων δυνατοτήτων που μας δίνονται μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος".
Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μπορεί να βάλει το δικό της αποτύπωμα, ο πήχης των απαιτήσεων είναι πολύ ψηλά και δεν υπάρχει πλέον το άλλοθι των μνημονίων.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης