Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30.8.18

Μ.Χρυσοβελώνη στο Πρακτορείο FM: Η ανάπτυξη της χώρας και η ευημερία των πολιτών βασικοί στόχοι της κυβέρνησης

Μ.Χρυσοβελώνη στο Πρακτορείο FM: Η ανάπτυξη της χώρας και η ευημερία των πολιτών βασικοί στόχοι της κυβέρνησης


"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε λεπτό, ο πρωθυπουργός έχει πολύ αυξημένες απαιτήσεις και σωστά έχει αυξημένες απαιτήσεις γιατί ο χρόνος πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο παραγωγικός", τόνισε η νέα υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".
"Πρέπει να ικανοποιήσουμε και να φέρουμε σε πέρας τους δύο βασικούς στόχους που έχουμε θέσει, την ανάπτυξη της χώρας και με την ανάπτυξη θα έρθει σιγά σιγά η ευημερία των πολιτών, θα καλυτερεύσουν κατ' αρχήν οι συνθήκες της ζωής τους και βεβαίως θα πρέπει να συνεχιστεί και ο αγώνας που έχει ξεκινήσει για την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς", εξήγησε η νέα υφυπουργός Εσωτερικών.
"Είναι μια δύσκολη περίοδος, την οποία καλούμαστε να διανύσουμε και να αντιμετωπίσουμε, και επίσης η παρακαταθήκη που μας παρέδωσε ο κ. Σκουρλέτης είναι πολύ μεγάλη, πραγματικά έχει κάνει ένα σημαντικό έργο και επομένως καλούμαστε να το συνεχίσουμε και βεβαίως να κάνουμε καινούργια πράγματα", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη.
Για το νέο κυβερνητικό σχήμα, η νέα υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε: "Είναι ένα νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θεωρώ ότι είναι δυναμικό, υπάρχουν πρόσωπα μέσα καινούρια, προερχόμενα και από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και αυτό σηματοδοτεί και τη βούληση του πρωθυπουργού και την ανάγκη της εποχής· της εποχής των συνεργασιών και των συνεργειών".
Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, η κ. Χρυσοβελώνη είπε: "εγώ πιστεύω στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν όμως η αξιωματική αντιπολίτευση ασκείται εποικοδομητικά και όταν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, διάλογος, αντίλογος. Εδώ έχουμε μια στείρα αντιπαράθεση, η οποία κινείται ξεκάθαρα σε μικροκομματικά επίπεδα, δεν υπάρχει καμία διάθεση συνεργασίας σε θέματα που αφορούν τη χώρα γιατί, αυτή τη στιγμή, η περίοδος την οποία διανύουμε θα έπρεπε να είναι περίοδος συνεργασιών και συνεργειών, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον χώρας. Εδώ δεν βλέπω να υπάρχει καμιά τέτοια διάθεση".
Ειδικότερα αναφορικά με την κριτική που ασκείται από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση των κ.κ. Παπακώστα και Ξενογιαννακοπούλου στη νέα κυβέρνηση, η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι "αποτελούν επιλογές του πρωθυπουργού και θεωρώ ότι θα προσδώσουν θετικά πράγματα στο νέο κυβερνητικό σχήμα", επισημαίνοντας παράλληλα πως "όλοι κρινόμαστε, θα κριθούμε στην πορεία ο καθένας για το έργο που θα επιτελέσει".
*Τη συνέντευξη πήραν ο Κώστας Παπαδάκης και η Σοφία Παπαδοπούλου

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης