Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.9.18

Ν. Κοτζιάς: Η χώρα έχει ανάγκη από το θεσμό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Ν. Κοτζιάς: Η χώρα έχει ανάγκη από το θεσμό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Της χρησιμότητας του θεσμού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ). Παράλληλα επέκρινε τη στάση της ΝΔ να αποχωρήσει και ειδικότερα τη στάση του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου λόγω απόρριψης του αιτήματός του για διεύρυνση της ατζέντας της συνεδρίασης. Αίτημα στο οποίο διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και Ένωσης Κεντρώων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου. Δριμεία κριτική άσκησε επίσης ο κ. Κοτζιάς προς τον κ. Κουμουτσάκο και για τον ισχυρισμό του ότι η πρόσκληση για το ΕΣΕΠ του απεστάλη μόλις πριν δύο ημέρες, ενώ -όπως σημείωσε- την είχε λάβει με την υπογραφή του στις 17 Αυγούστου.

Ο Νίκος Κοτζιάς απέκρουσε και τις επικρίσεις τόσο του κ. Κουμουτσάκου, όσο και του Ανδρέα Λοβέρδου για ελλιπή ενημέρωση γύρω από τα εθνικά θέματα επισημαίνοντας ότι σήμερα έγινε μία πολύ συγκεκριμένη και εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα της σύστασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ενώ στη Βουλή, στην Ειδική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, είχαν συζητηθεί αναλυτικά τα θέματα που αφορούν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, στη FYROΜ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει το επόμενο ΕΣΕΠ με αντικείμενο τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης