Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.9.18

Το περιβάλλον αποτελεί παραγωγική δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία

Το περιβάλλον αποτελεί παραγωγική δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία


Παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον είναι ουσιώδες στοιχείο της ταυτότητας της Ελλάδας, «οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το αξιοποίησαν, στερώντας από τη χώρα και από τους Έλληνες ένα σημαντικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα» κι έτσι «παρέμεινε αναξιοποίητο ένα αναπτυξιακό πεδίο που θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα εργασία, νέα οικονομία, έρευνα και καινοτομία» σημειώνει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα politik.gr ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.
Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση επέλεξε, παράλληλα με τη διαπραγμάτευση για την εφαρμογή του τελευταίου προγράμματος 2015-2018, να σχεδιάσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο, με αναπτυξιακή προοπτική, το οποίο θα δημιουργεί νέο εθνικό προϊόν και θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την κοινωνία.
«Η έλλειψη στρατηγικής, αλλά και πολιτικής βούλησης τα προηγούμενα χρόνια εκφράστηκε με την απουσία μιας κεντρικής ατζέντας ανάπτυξης» -προσθέτει ο κ. Φάμελλος- με συνέπεια «να απαξιωθεί η περιβαλλοντική πολιτική και να συνδεθεί μόνο με ευρωπαϊκά πρόστιμα, σε μια εποχή που πρώτη προτεραιότητα παγκοσμίως ήταν η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη ανάπτυξη».
Όπως σημειώνει, η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια της Μακεδονίας δεν αποτέλεσαν εξαίρεση και για τον λόγον αυτόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Οικολόγων Πράσινων ανέλαβε πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας το περιβάλλον ως παραγωγική δύναμη, στην κατεύθυνση της δίκαιης ανάπτυξης και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης