Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.9.18

Η Ελλάδα δημιουργεί την αίσθηση σε επιχειρηματικά κέντρα ότι προσφέρεται για επενδύσεις

Η Ελλάδα δημιουργεί την αίσθηση σε επιχειρηματικά κέντρα ότι προσφέρεται για επενδύσεις


«Η ανάκαμψη δημιουργεί την αίσθηση σε ορισμένα επιχειρηματικά κέντρα ότι η Ελλάδα και λόγω της γεωγραφικής της θέσης προσφέρεται για επενδύσεις. Και αυτό φέτος το ακούσαμε από τα χείλη των Αμερικάνων αξιωματούχων και επιχειρηματιών», τόνισε, μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Α’ Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας.
Ο κ. Σκουρλέτης ξεκινώντας τη συνέντευξη ανέφερε: «Νομίζω ότι όσα ακούμε από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ αποτελούν τη λογική κατάληξη μιας πορείας πραγμάτων στον τομέα της οικονομίας», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Α’ Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας, προσθέτοντας πως «πρέπει να μάθουμε να σχεδιάζουμε την οικονομική πολιτική όχι με βάση τον ορίζοντα του επόμενου έτους. Δεν είναι οικονομική πολιτική αυτή, κάθε φορά που καταθέτουμε έναν προϋπολογισμό να μιλάμε για τις 365 μέρες. Πρέπει να έχεις ένα μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον σχέδιο».
Για τις κριτικές που ασκήθηκαν για το κατά ποσό είναι κοστολογημένα τα όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Σκουρλέτης είπε: «Βλέπω μια αλλοπρόσαλλη και αντιφατική κριτική κυρίως εκ μέρους της ΝΔ. Από τη μια προετοίμαζε το έδαφος και καταγγέλλει παροχολογίες και από την άλλη, την ίδια στιγμή, ξανακαταγγέλλει την κυβέρνηση η οποία θα πάει να εφαρμόσει σκληρά μέτρα λιτότητας, ψηφισμένα από τα προηγούμενα χρόνια όπως οι συντάξεις, αφορολόγητο κ.λπ. Δεν πάνε και τα δύο μαζί».
Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε την ελπίδα εν αναμονή των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «η αντιπαράθεση πια να είναι στο προγραμματικό πεδίο και όχι σε μια αστεία σκανδαλολογία, όχι σε κίτρινα θέματα, αλλά να μιλήσουμε γι' αυτά που απασχολούν τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».
Με τη λήξη του προγράμματος, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, «πηγαίνουμε σε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής όπου η επίτευξη των στόχων θα γίνεται εξ αρχής χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις στο τέλος κάθε χρονιάς. Αυτό εξήγγειλε ουσιαστικά με αριθμούς και με άλλα λόγια ο πρωθυπουργός. Έχουμε, λοιπόν, ένα ψηφισμένο πρόγραμμα, κάποιες ψηφισμένες δεσμεύσεις, τώρα κάνουμε εκείνες τις διορθωτικές κινήσεις ώστε να μη χρειάζεται να βρισκόμαστε στην κατάσταση που περιγράψατε εσείς, να κάνουμε δηλαδή στο τέλος της χρονιάς διορθωτικές κινήσεις. Να επιτυγχάνονται οι στόχοι με έναν πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό τρόπο».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης