Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.9.18

Διοργάνωση-τομή στην ιστορία της, θα είναι η φετινή ΔΕΘ

Διοργάνωση-τομή στην ιστορία της, θα είναι η φετινή ΔΕΘ


«Αυτή η διοργάνωση θα είναι διοργάνωση-τομή στην ιστορία της ΔΕΘ, διότι συμπίπτει ακριβώς και με την παρουσία των ΗΠΑ, αλλά και με την έξοδο από τα μνημόνια» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας, ότι παρατηρείται πλέον «πολύ αυξημένο» αμερικανικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, και για «οικονομική παρουσία».
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι φανερό από τη θέση της στο χάρτη ότι μπορεί να διεκδικήσει και να έχει ξεχωριστό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και υπογράμμισε ότι έχει τις δυνατότητες να γίνει «κόμβος μεταφορών, επικοινωνιών, εμπορίου» και τόπος, όπου, η νέα επιχειρηματικότητα, οι ιδέες και η τεχνολογία «ανθίζουν».
Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι η Ελλάδα εργάζεται και προωθεί πολιτικές που μπορούν να μετατρέψουν τα Βαλκάνια «από χώρο ανταγωνισμών, εθνικισμών και συγκρούσεων» σε «πάρα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για την παγκόσμια οικονομία» και σε «μια περιοχή ειρήνης», που «πολλαπλασιάζει» τις δυνατότητες των λαών.
«Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να εργάζεται για να πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητες συνανάπτυξης και ειρήνης στην περιοχή. Αυτό είναι το μέλλον, αυτό επιζητούμε. Οι δυνατότητες συνανάπτυξης και ειρήνης περνούν μέσα και από την ειρηνική επίλυση των διαφορών μας με τους βόρειους γείτονες μας» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Κάποιες δυνάμεις, ενδεχομένως αυτό να μην το επιθυμούν. Να μην επιθυμούν, δηλαδή, οι βόρειοι γείτονες μας να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αυτό δεν μας αφορά εμάς. Εμείς υποστηρίζουμε, κοιτάμε και προκρίνουμε τα συμφέροντα της Ελλάδας, τα οποία ταυτίζονται με τα συμφέροντα των χωρών της περιοχής».
«Η Β. Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει το κέντρο ανάπτυξης των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης. Αλλά προϋπόθεση για να γίνει αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι να λυθούν τα προβλήματα με τους βόρειους γείτονες μας» συνέχισε ο κ. Παππάς.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι το υπουργείο θα βρίσκεται στη ΔΕΘ με το περίπτερο της «Ψηφιακής Ελλάδας», με συμμετοχή καινοτόμων start ups και με πολλές δράσεις. Τέλος, ο κ. Παππάς προανήγγειλε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις οπτικοστικουστικές παραγωγές.
Στην αμερικανική συμμετοχή στη φετινή ΔΕΘ (εξήντα εταιρίες) αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, χαρακτηρίζοντας τις την «αφρόκρεμα» της αμερικανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας, κ.λπ. Στην παρουσία των εταιριών τους στη ΔΕΘ αναφέρθηκαν ο γενικός διευθυντής «Σίσκο» Ελλάδος, Κύπρου, Μάλτας Αντώνης Τσιμπούκης και ο διευθύνων σύμβουλος «Pfizer Hellas» Ζαχαρίας Ραγκούσης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης