Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

7.9.18

Πρ. Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες

Πρ. Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες


Πάνω στον ευρωπαϊκό αξιακό κώδικα θα κριθούν, μετά τις ευρωεκλογές, και όλοι εκείνοι που θέλουν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές ή φιλοδοξούν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές στον χώρο και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Μόνο Ευρωπαίοι πραγματικοί, που σέβονται αυτές τις αρχές και αξίες μπορούν να φιλοδοξούν προς αυτήν την κατεύθυνση και καθένας μας μέχρι τότε, δίνει πραγματικά εξετάσεις»: την επισήμανση αυτή έκανε -ενόψει, προφανώς, της επιλογής προέδρου της Κομισιόν και προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα, σήμερα, τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γάλλος Προέδρος Εμάνουελ Μακρόν σε δηλώσεις του, την Πέμπτη, είχε ζητήσει από από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «να διευκρινίσει τη θέση του», λέγοντας χαρακτηριστικά, «δεν μπορείτε επομένως να υποστηρίζετε και την Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα».
Αναλυτικά, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Eυρωπαίοι ηγέτες που θα αναδειχθούν από τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εν όψει και των ευρωεκλογών πρέπει με τις πολιτικές της Ε.Ε. να καταπολεμήσουμε τα μορφώματα του λαϊκισμού, που ξεπηδούν σε διάφορες χώρες και που έχουν ως στόχο τη διάλυση της Ευρώπης.
Αναλύοντας τις πολιτικές που πρέπει να αναπτυχθούν ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε:
Πρώτον στις οικονομικές πολιτικές, επισημαίνοντας ότι η οικονομική πολιτική της Ευρώπης πρέπει να στηρίζει το κοινωνικό κράτος και να μην ευνοεί τις ανισότητες, διότι όλα τα μορφώματα του λαϊκισμού στηρίζονται στη φτώχεια και γενικότερα στη διεύρυνση των ανισοτήτων. Κατά συνέπεια, σημείωσε, είμαστε υποχρεωμένοι να ξαναδούμε τέτοιες πολιτικές και πρόσθεσε ότι ευτυχώς αυτό αποτελεί κοινή συνείδηση στην Ευρώπη.
Δεύτερον, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του πυλώνα της Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, προκειμένου να μπορέσει η Ευρώπη να διαδραματίσει τον διαπλανητικό ρόλο που της αντιστοιχεί και
Τρίτον, επισήμανε το ζήτημα της Αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας, ότι πρόκειται για μια υπαρξιακή αρχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία συνέδεσε άμεσα με το προσφυγικό ζήτημα, καλώντας ορισμένους εταίρους μας να κατανοήσουν ότι η Ευρώπη έχει αρχές, έχει αξίες και μόνο όσοι τις σέβονται, μπορούν να φέρουν πραγματικά τον τίτλο του ευρωπαίου εταίρου.
«Πάνω σε αυτόν τον αξιακό κώδικα θα κριθούν, μετά τις ευρωεκλογές, και όλοι εκείνοι που θέλουν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές ή φιλοδοξούν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές στον χώρο και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο Ευρωπαίοι πραγματικοί, που σέβονται αυτές τις αρχές και αξίες μπορούν να φιλοδοξούν προς αυτήν την κατεύθυνση και καθένας μας μέχρι τότε, δίνει πραγματικά εξετάσεις» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνάντηση και τη θερμή υποδοχή, τού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Λετονού Προέδρου και τόνισε ότι περιμένουν να τον υποδεχθούν στη Ρίγα, στο πλαίσιο της επικείμενης 14ης 'Ατυπης Συνάντησης των Αρχηγών Κρατών του Arraiolos Group στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.
Παράλληλα, τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. και ειδικότερα για το προσφυγικό ζήτημα αλλά και το θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και την στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τα θύματα που άφησε πίσω της.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης