Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.10.18

Ν. Κοτζιάς: Η σχέση Ελλάδας-ΠΓΔΜ είναι ένας άξονας που σταθεροποιεί τα Βαλκάνια

Ν. Κοτζιάς: Η σχέση Ελλάδας-ΠΓΔΜ είναι ένας άξονας που σταθεροποιεί τα Βαλκάνια


Το μήνυμα πως δεν υπάρχει για το μέλλον των Βαλκανίων καλύτερη πολιτική από τη συνεργασία Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, εξήγησε ο κ. Κοτζιάς «καταφέρνουμε να σταθεροποιήσουμε αυτή τη χώρα, που δεν θέλουμε να καταστραφεί». Αποτυπώνοντας τη σημασία αυτής της συνεργασίας, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η σχέση Ελλάδας-ΠΓΔΜ είναι ένας άξονας που σταθεροποιεί τα Βαλκάνια.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, 24 ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη βόρεια γείτονα χώρα, ο κ. Κοτζιάς, αφού κατέστησε σαφές πως το δημοψήφισμα δεν ήταν όρος, ούτε προϋπόθεση, ούτε νομική απαίτηση για την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, ανέφερε πως το «ναι» είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο πραγματικό εκλογικό σώμα. Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ έχει εκλεγεί με 520.000 ψήφους, και μάλιστα στο παρελθόν είχε εκλεγεί και με 439.000 ψήφους, ενώ το ναι στο δημοψήφισμα ήταν 610.000. «Δηλαδή, αυτός που είχε βγει με 500.000 και θεωρεί τον εαυτό του έγκυρο, θεωρεί άκυρες τις 610.000;» διερωτήθηκε. Το δημοψήφισμα δεν πάσχει από τα ναι, πάσχει από τα όχι, συνέχισε και προσέθεσε ότι η στρατηγική της αντιπολίτευσης ήταν να μην πάει να ψηφίσει γιατί αν πήγαινε να ψηφίσει «όχι» θα ηττάτο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης