Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.10.18

Η Ελλάδα, όαση σταθερότητας στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια

Η Ελλάδα, όαση σταθερότητας στη Μεσόγειο και στα Βαλκάνια


Στο μέλλον της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και ειδικότερα στην ανταπόκριση των χωρών-μελών στη δέσμευση για επενδύσεις άνω του 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, επικεντρώθηκε η Σύνοδος των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται Τετάρτη και Πέμπτη (χθες - σήμερα) στις Βρυξέλλες και όπου την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
«Έγινε ευρεία συζήτηση για το μέλλον της Συμμαχίας. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες εκείνες που έχουν ανταποκριθεί πλήρως στα προαπαιτούμενα για τη Συμμαχία» δήλωσε σήμερα ο Έλληνας υπουργός, προσθέτοντας ότι «με τις νέες δυνατότητες, οι οποίες δίνονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με ανάπτυξη των συμμαχικών δυνάμεων, όπως στο Βόλο, στη Λάρισα και πολύ σύντομα στην Καλαμάτα με το κέντρο εκπαίδευσης αεροσκαφών, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, η Ελλάδα πλέον αποτελεί όαση σταθερότητας στη Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».
Ο υπουργός 'Αμυνας στο περιθώριο της Συνόδου είχε επισης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών και την παράδοση στις τουρκικές αρχές των Τούρκων στρατιωτικών που συνελήφθηκαν τον προηγούμενο μήνα στον Έβρο, ανοίγοντας και πάλι, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τους «διαύλους επικοινωνίας».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης