Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.10.18

Π. Ρήγας: Διαθέτουμε αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμες να υπερασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας

Π. Ρήγας: Διαθέτουμε αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις έτοιμες να υπερασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας


«Όλοι σας δείξατε το υψηλό επίπεδο της μαχητικής σας ικανότητας, τον επαγγελματισμό σας και την αυταπάρνησης που σας διακρίνει στην εκτέλεση των καθηκόντων σας. Επιβεβαιώσατε όλοι για ακόμα μια φορά πως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα μέσω της οποίας η χώρα μας διασφαλίζει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα από κάθε εξωτερική επιβουλή. Σήμερα χάρη στα στελέχη των ΕΔ στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα πως διαθέτουμε ισχύ με δύναμη αποτρεπτική. Απευθύνουμε αυτό το μήνυμα προς όλες τις γειτονικές χώρες και σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι μήνυμα φιλίας και ταυτόχρονα μήνυμα με περιεχόμενο πως η εθνική κυριαρχία δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης και διαθέτουμε αξιόμαχες ΕΔ έτοιμες να την υπερασπίσουν»
Τα παραπάνω ανέφερε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας φάσης της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2018», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πεδίο βολής Αετός στην Αλεξανδρούπολη.
Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ακόμα πως οι ΕΔ αξίζουν το σεβασμό μας γιατί παρά τις αντιξοότητες, που επέβαλε η οικονομική κρίση, αυτές παρέμειναν πιστές στις αξίες και στην αποστολή τους και όχι μονό δεν έχασαν την αποτρεπτική τους ισχύ, αλλά κατάφεραν να ενισχύσουν την γεωπολιτική θέση της χώρας μας. «Αντέξατε στα δύσκολα και είναι δικό σας και μόνο επίτευγμα. Το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας και η Κυβέρνηση είναι έτοιμοι να αναγνωρίσουν το έργο σας, και πλέον να δείξουν έμπρακτα την ευγνωμοσύνη τους για το φιλότιμο και την προσπάθεια που επιδεικνύεται καθημερινώς. Το δικαιούσαστε άλλωστε άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας. Επιπρόσθετα, ο κ. Ρήγας απεύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα της Βουλής και τους πολιτικούς να αφήσουν τις ΕΔ και τα στελέχη τους εκτός πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης.
Με την σειρά της η υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, είπε, μεταξύ άλλων στην ομιλία της: «Το υψηλό ηθικό σας, η γεμάτη θάρρος, αλλά και ωριμότητα συμμετοχή σας και η άψογη συνεργασία των Στρατιωτικών δυνάμεων, με τις Υπηρεσίες Πολιτικής 'Αμυνας και Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και των μονάδων Εθνοφυλακής, αναδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσής και της στρατιωτικής γνώσης του Ελληνικού Στρατεύματος, καθώς και την επιχειρησιακή σας ετοιμότητα, να αντιμετωπίσετε κάθε απειλή από όπου και αν προέρχεται. Για ακόμη μια φορά αποδείξατε ότι αποτελείτε τη δύναμη που στέκεται στο υψηλότερο επίπεδο ικανότητας και σχεδιασμού. Με την παρουσία και την ετοιμότητά σας, είστε οι εγγυητές της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας για ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, δήλωσε :«Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να είναι ισχυρές και ακόμη πιο ικανές στην προσπάθεια για την προάσπισης της εδαφικής κυριαρχίας και ακεραιότητας». Ο Α/ΑΓΕΕΘΑ υπογράμμισε, ακόμα, πως η απόδοση όλων των εμπλεκομένων στην άσκηση «Παρμενίων 2018»: «απέδειξε ότι οι ΕΔ της χώρας μας βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, υψηλή διαθεσιμότητα, και εξαιρετικό επίπεδο διακλαδικής συνέργειας, εκπαίδευσης κα υπηρεσιακής ικανότητας». Τέλος, ο Α/ΓΕΕΘΑ τόνισε πως οι ΕΔ δεν επαναπαύονται και προσπαθούν συνέχεια να βελτιώσουν το ήδη υψηλό τους επίπεδο. Για το λόγο αυτό προχωρούν σε αναθεώρηση της οργανωτικής τους δομής με στόχο την δημιουργία σχήματος με πιο ευκίνητες και αποτελεσματικές μονάδες.
Σημειώνεται πως την τελική φάση της Τακτικής 'Ασκησης Μετά Στρατευμάτων «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018», παρακολούθησε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία, βουλευτές και δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι του κλήρου και Ακόλουθοι 'Αμυνας πολλών χωρών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης