Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.11.18

Το δικό μας μνημόνιο είναι με τον λαό και θα το επικυρώσουμε το φθινόπωρο του 2019

Το δικό μας μνημόνιο είναι με τον λαό και θα το επικυρώσουμε το φθινόπωρο του 2019


«Το δικό μας μνημόνιο είναι με το λαό και θα το επικυρώσουμε το φθινόπωρο του 2019»: αυτό υπογράμμισε από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας έτσι, συν τοις άλλοις, ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει την τετραετία. Μιλώντας επί της ουσίας των θετικών για τους ασφαλιζόμενους αλλαγών, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι συντάξεις όχι μόνο δεν θα μειωθούν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν για περίπου 500.000 δικαιούχους.
«Τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;»
«Τώρα που η οικονομία ανακάμπτει και βγαίνουμε από τη μεγάλη μνημονιακή περιπέτεια που γνώρισε ο τόπος αναρωτιέμαι, τώρα τι θα απογίνετε χωρίς βαρβάρους;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. «Βγαίνουμε από τα μνημόνια, διασώσαμε τις συντάξεις, αποκαθιστούμε τις αδικίες, μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, θα ξαναδώσουμε το κοινωνικό μέρισμα όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη, θα υλοποιήσουμε όλα τα μέτρα που εξαγγείλαμε στη ΔΕΘ ένα προς ένα» σημείωσε.
Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για συνεχή καταστροφολογία και για εσφαλμένες εκτιμήσεις, ενώ σχολίασε την απουσία του από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. «Ο κ. Μητσοτάκης, κάνει πιο "ασφαλείς" γι' αυτόν επιλογές, όπως είναι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πανεπιστημιακό άσυλο. Ίσως είναι πιο ασφαλής αυτή η επιλογή γιατί για το πανεπιστημιακό άσυλο μπορεί ακόμα να κατατροφολογεί, γιατί ως προς την οικονομία η καταστροφολογία του τελείωσε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Η κυβέρνηση και τις συντάξεις δεν περικόπτει, και αναδρομικά έδωσε και κοινωνικό μέρισμα θα ξαναδώσει και τις αδικίες αποκαθιστά, ενώ αποδείχθηκαν φρούδες οι ελπίδες της αντιπολίτευσης που καταστροφολογούσε».
«Οι θυσίες έπιασαν τόπο»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που διαψεύστηκε τόσες πολλές φορές μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί «4ου μνημονίου». «Θα είχε ενδιαφέρον για τα προεκλογικά σποτάκια του Οκτωβρίου του 2019, να μετρήσουμε πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «4ο μνημόνιο», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Σήμερα, έντιμα και καθαρά, μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι οι θυσίες του έπιασαν τόπο. Οι αδικίες θα αποκατασταθούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας ενώ αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε την ενοποίηση των ταμείων κατόρθωμα το οποίο επετεύχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες που επικρίθηκε όσο καμία άλλη μεταρρύθμιση και αντέτεινε: «Παραλάβαμε ένα ελλειμματικό σύστημα που σήμερα είναι πλεονασματικό».
«Μόλις τρία χρόνια μετά τη κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, έχουμε πλέον ένα νέο πλεονασματικό σύστημα, μακροπρόθεσμα βιώσιμο και δικαιότερο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις σημαντικές όπως είπε ελαφρύνσεις που εισάγονται με το νομοσχέδιο για 250.000 μη μισθωτούς και συνέχισε:

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης