Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12.12.18

Τη συνδρομή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τη διασύνδεση των απανταχού κοινοτήτων του οικουμενικού ελληνισμού, ζήτησε ο Μ. Μπόλαρης

Τη συνδρομή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας για τη διασύνδεση των απανταχού κοινοτήτων του οικουμενικού ελληνισμού, ζήτησε ο Μ. Μπόλαρης


Στις δυνατότητες καλύτερου συντονισμού και διασύνδεσης των απανταχού κοινοτήτων του οικουμενικού ελληνισμού, ελλαδικών και κυπριακών, συμπεριλαμβανομένων των στην Αφρική υφιστάμενων, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης κατά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β'. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπόλαρης ζήτησε τη συνδρομή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην κοινή αυτήν πρόκληση, για Εκκλησία και Πολιτεία, ο οποίος ανταποκρίθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενημέρωσε τον υφυπουργό, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, για την ιεραποστολική δραστηριότητα του Πατριαρχείου στην Αφρική, τονίζοντας την προτεραιότητα που αποδίδει στον στόχο λειτουργίας νέων σχολείων, κέντρων εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, καθώς και κέντρων υγείας στις χώρες της Αφρικής. Ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρουσίασε, επίσης, τις πρωτοβουλίες του για την ανακαίνιση ιερών ναών στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, καθώς και τη λειτουργία πολιτιστικού κέντρου στην Αλεξάνδρεια, το οποίο θα αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό και την ορθοδοξία, όπως επισημαίνεται.
Σημειώνεται πως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής συνοδευόταν από τον εκπρόσωπό του στην Αθήνα, μητροπολίτη Γουινέας, Γεώργιο.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης