Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.12.18

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες συνεργασίας στα Βαλκάνια

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες συνεργασίας στα Βαλκάνια


«Τα Βαλκάνια γέννησαν πολέμους στο παρελθόν, όραμα μας πρέπει να είναι να αποτελούν από δω και στο εξής όχι την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, αλλά την περιοχή εκείνη που θα δώσει μια νέα δυναμική και πνοή στο όνομα της ενότητας των λαών της Ευρώπης», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντησή του με τον Σλοβένο Πρόεδρο Μπόρουτ Πάχορ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημείωσε ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολύ σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, καταφέραμε όμως να βγούμε από αυτην την κρίση χάρη στην επιμονή του ελληνικού λαού και τις θυσίες του, την επιμονή του στον ευρωπαϊκό δρόμο και τις θυσίες του που δείχνουν τοι τελευταίο διάστημα να πιάνουν τόπο».
Ειδικότερα, κατά το διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο πρωθυπουργός καλωσόρισε στην Ελλάδα τον Πρόεδρο της Σλοβενίας, «μιας φίλης χώρας με την οποία συνεργαζόμαστε στενά σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Χαρακτήρισε τον κ. Παχόρ «φίλο της Ελλάδας και πολιτικό που στην καριέρα του έχει αγωνιστεί για την ευρωπαϊκή ιδέα», σημειώνοντας ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η Ευρώπη, το κοινό μας σπίτι αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις».
«Στην Ευρώπη αλλά και στα Δυτικά Βαλκάνια αντιμετωπίζουμε πολύ σημαντικές προκλήσεις», είπε ο κ. Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «στην Ευρώπη αντιμετωπίζουμε την πρόκληση από την άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού και πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και να κάνουμε την ΕΕ πιο ελκυστική στους λαούς της». «Στα Βαλκάνια», πρόσθεσε, «όπως πάντα, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της αναβίωσης των εθνικισμών που διαιρούν τους λαούς, τους θέτουν αντιμέτωπους πολλές φορές και οφείλουμε να αγωνιστούμε για να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις της συνεργασίας, της ειρηνικής συμβίωσης και της σταθερότητας, που για μένα αποτελεί έναν πολύ σημαντικό στόχο».
«Βγήκαμε από την κρίση χάρη στην επιμονή και τις θυσίες του ελληνικού λαού»
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολύ σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, καταφέραμε όμως να βγούμε από αυτήν την κρίση χάρη στην επιμονή του ελληνικού λαού και τις θυσίες του, την επιμονή του στον ευρωπαϊκό δρόμο και τις θυσίες του που δείχνουν το τελευταίο διάστημα να πιάνουν τόπο».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «στα Βαλκάνια επίσης η Ελλάδα ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες αλλά και μέσα από μια σημαντική συμφωνια που υπογράψαμε το 2018 με την ΠΓΔΜ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης