Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

16.1.19

Αλ. Τσίπρας: Θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως ξεπεράσαμε τις οικονομικές στο παρελθόν

Αλ. Τσίπρας: Θα ξεπεράσουμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως ξεπεράσαμε τις οικονομικές στο παρελθόν


«Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες η ελληνική Βουλή θα διασφαλίσει τη σταθερότητα της χώρας γιατί βρισκόμαστε σε μία πολύ σημαντική χρονική στιγμή», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχαν με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός σημείωσε τη βεβαιότητα του ότι «θα υπερβούμε τις πολιτικές δυσκολίες, όπως καταφέραμε να υπερβούμε τις οικονομικές δυσκολίες στο παρελθόν».
Από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε για την ελληνική οικονομία ότι το μήνυμα του είναι ασφαλώς θετικό «γιατί βλέπουμε τώρα ότι η Ελλάδα προχωρά ως κανονικό μέλος της Ευρωζώνης».
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι επισκέπτεται την Αθήνα γιατί είχε πρόσκληση από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, για να προσθέσει: «Αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα χρονική στιγμή, την παρακολουθούμε στενά, δεν πρέπει να παρέμβουμε σε οποιαδήποτε ψηφοφορία, αλλά γνωρίζετε ότι η Επιτροπή και η Ε.Ε. χαιρετίζουν το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία για το όνομα "Μακεδονία" για ιστορικούς και στρατηγικούς λόγους. Δεν σχολιάζω ωστόσο για τη σημερινή ψηφοφορία και την επόμενη...».
Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Την επόμενη φορά που θα έρθετε εδώ θα πρέπει να πείτε Βόρεια Μακεδονία και όχι "Μακεδονία". Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μας». «Σωστά. Είναι σημαντική η συμφωνία», είπε ο κ. Μοσκοβισί.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης