Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.3.19

Συνέντευξη ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα στο τηλεοπτικό σταθμό "ALPHA"


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο τηλεοπτικό σταθμό "Alpha" και την εκπομπή "Alpha Ρεπορτάζ", σήμερα Πέμπτη 28/03/2019, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:



Για τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκη:
Ο κ. Αποστολάκης δεν είπε τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτά τα οποία λέμε και ο Πρωθυπουργός και εγώ και το σύνολο της κυβέρνησης. Οι προσεχείς εκλογές στη γείτονα χώρα παίζουν και αυτές τον ρόλο τους, είναι σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιες περιόδους οι Τούρκοι να αυξάνουν την ένταση, είτε με ρητορικό τρόπο είτε με πράξεις και ενέργειες. Όσο πληθαίνουν οι παραβιάσεις, σε συνδυασμό με τη μειωμένη εμπειρία των Τούρκων πιλότων, προφανώς αυξάνεται και ο κίνδυνος ατυχήματος.
Ως προς τη δική μας στάση, το μήνυμα το οποίο στέλνουμε είναι ξεκάθαρο: Οι γείτονές μας δεν έχουνε κανένα λόγο, κανένα δικαίωμα και δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υπερβαίνουν το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Παρά την οικονομική και την προσφυγική κρίση αποτελούμε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για την περιοχή, μια περιοχή όπου εμπλέκονται πολλά και αντικρουόμενα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Αυτή η στάση μας έχει αναγνωριστεί από όλους. Η θέση και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εξωτερικών και ολόκληρης της κυβέρνησης είναι κατηγορηματική και συντεταγμένη: Τίποτα δεν παραχωρείται, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το πώς και με ποια τακτική το επιτυγχάνουμε αυτό αποτελεί συνειδητή μας επιλογή, που δεν είναι άλλη από τη νηφαλιότητα, με απόλυτη επάρκεια και αποτελεσματικότητα.
Για την υποψηφιότητα του Π. Κόκκαλη και τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί διαπλοκής:
Ο όρος διαπλοκή παραπέμπει σε υπόγειες συναλλαγές. Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης έχει μια προσωπική διαδρομή. Είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, έχει ασχοληθεί εδώ και χρόνια επισταμένως με το Προσφυγικό και με θέματα αλληλεγγύης, έχει καταγεγραμμένες απόψεις και ενεργό δράση σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Δημόσια και ξεκάθαρα λοιπόν αποφάσισε να συνταχθεί μαζί μας στις Ευρωεκλογές, σε ένα πλατύ προοδευτικό μέτωπο απέναντι στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό, ζητώντας την ψήφο του ελληνικού λαού, κάτι που δεν συνηθίζει η διαπλοκή. Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν εξοργιστικό να κατηγορεί η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή. Ή να μιλά για στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μαρινάκη, επειδή, λέει, συνομιλούσε με τον Πρωθυπουργό. Ας μας απαντήσουν λοιπόν, ποιος έχει τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες που καθυβρίζουν μέρα και νύχτα την κυβέρνηση και διακινούν fake news, ποιος πληρώνει τα ενοίκια των κομματικών γραφείων της ΝΔ στον Πειραιά, με ποιον είναι κουμπάρα η αδερφή του προέδρου της ΝΔ. Η όλη υπόθεση είναι το ανέκδοτο των ημερών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης