Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4.3.19

Τσίπρας και Μπούλμαν, οι ομιλητές στην εκδήλωση για την «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη»

Τσίπρας και Μπούλμαν, οι ομιλητές στην εκδήλωση για την «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη»


«Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη» είναι ο τίτλος μεγάλης εκδήλωσης που πραγματοποιείται απόψε στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Udo Bullmann, ενώ θα κλείσει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Με στόχο «να τεθούν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου οι μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και να αναζητηθούν οι απαραίτητες προγραμματικές συγκλίσεις των προοδευτικών δυνάμεων για μια δίκαιη βιώσιμη και δημοκρατική Ευρώπη», όπως αναφέρει η εκ των ομιλητών Λούκα Κατσέλη, πραγματοποιείται η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής για την Ευημερία και την Ισότητα με τίτλο, «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη». Η κα Κατσέλη θα συμμετέχει στην εκδήλωση παρουσιάζοντας την Έκθεση υπό την ιδιότητα της συν-προεδρεύουσας -μετά του πρώην πρωθυπουργού της Δανίας, Poul Nyrup Rasmussen - της εν λόγω Ανεξάρτητης Επιτροπής. Επιπλέον, θα υπάρξει βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κ. Rasmussen.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Udo Bullmann, και ο συντονιστής της Πρωτοβουλίας "Progressive Society" των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Marcel Mersch, θα μιλήσουν για την «Ευρώπη 2019-2024: οι προκλήσεις της ατζέντας για μια βιώσιμη ανάπτυξη».
Ομιλία θα απευθύνει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Σε κοινό πάνελ με θέμα, «Η προοδευτική πρόταση για μια βιώσιμη και συμμετοχική Ευρώπη», θα συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, καθώς και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.
Εναρκτήριους χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Ulrich Storck (Διευθυντής, FES, Αθήνα) και ο Σωτήρης Μουσούρης (Πρόεδρος, ADGI-INERPOST).
Την εκδήλωση θα κλείσει με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, που έχει κληθεί με τη θεσμική του ιδιότητα ως πρωθυπουργός της χώρας.

Όπως δήλωσε η συν-πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής, Λούκα Κατσέλη, σε χθεσινή συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η Έκθεση αυτή φιλοδοξεί, ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων Ευρωεκλογών, να ανοίξει έναν γόνιμο διάλογο μεταξύ προοδευτικών δυνάμεων και πολιτών για το μέλλον της Ευρώπης». «Το κεντρικό μήνυμα», σημείωσε, «είναι ότι μια άλλη Ευρώπη είναι εφικτή: μια Ευρώπη που προάγει την ευημερία για όλους και όχι για τους λίγους, μια Ευρώπη συμμετοχική, δίκαιη και βιώσιμη που θα κάνει τους πολίτες να εμπιστευτούν ξανά το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα». Υπογράμμισε επίσης στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο πως η ζοφερή πραγματικότητα στην Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπιστεί «εφόσον οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις ξεπεράσουν παραδοσιακούς κομματικούς ανταγωνισμούς και τις αψιμαχίες, συσπειρωθούν γύρω από ένα αξιόπιστο αλλά ριζοσπαστικό πρόγραμμα και προωθήσουν μέτρα και πολιτικές όπως αυτά που προτείνονται στην Έκθεση». Σημείωσε δε, ότι οι τεράστιες προκλήσεις «υπερβαίνουν εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και σκοπιμότητες».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Divani Caravel, στις 17:30.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης