Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

6.3.19

Αλ. Τσίπρας: Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα - Ο διάλογος οδηγεί σε λύση

Αλ. Τσίπρας: Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα - Ο διάλογος οδηγεί σε λύση


«Ο ενδοσχολικός εκφοβισμός και η θυματοποίηση δεν αποτελεί μόνο εκπαιδευτικό αλλά πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα. Εισάγει και αντανακλά στο περιβάλλον του σχολείου τον ρατσισμό, την ομοφοβία, την έμφυλη βία, τη ρητορική του μίσους, υπονομεύοντας συνολικά την εκπαιδευτική διαδικασία».
 Αυτό δηλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, τονίζοντας ότι «η εκφοβιστική συμπεριφορά μπορεί να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από έναν ενήλικα, όμως όταν την υφίστανται παιδιά και έφηβοι, τότε μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή τους».
«Η απάντηση είναι το δημοκρατικό σχολείο, που αποδέχεται τη διαφορετικότητα, που ευαισθητοποιεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και προωθεί την αλληλοκατανόηση στις διαπροσωπικές σχέσεις» σημειώνει ο πρωθυπουργός, και τονίζει ότι η απάντηση είναι »το σχολείο που εστιάζει στην καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στην κοινοτική και δημόσια ζωή» και προσθέτει ότι «το σχολείο πρέπει να μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και την προαγωγή των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών».
Αναφέρει ότι «οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας, όπως η θεματική εβδομάδα, το νέο Πλαίσιο οργάνωσης Σχολικής Ζωής και οι νέες δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης των σχολικών μονάδων, βοηθούν στην αντιμετώπιση του προβλήματος» και επίσης, «μια σειρά από πολιτικές επιλογές, που υλοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, όπως η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και η ένταξη των προσφυγόπουλων στις εκπαιδευτικές δομές, είχαν σαν στόχο να ενδυναμώσουν όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού ή να βρεθούν στο στόχαστρο ισχυρότερων κοινωνικών ομάδων».
«Η 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, αποτελεί την υπενθύμιση αλλά και την προτροπή προς όσες και όσους έχουν πέσει θύματα, να βρουν το θάρρος να μιλήσουν. Πολιτεία και σχολική κοινότητα δημιουργούμε τις συνθήκες, ώστε όταν το κάνουν, να εισακούονται. Η απομόνωση επιτείνει το πρόβλημα. Ο διάλογος οδηγεί σε λύση» τονίζει, καταλήγοντας το μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης