Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21.3.19

Συμφωνία Ελλάδας - ESA για την ανάπτυξη τεχνολογιών Διαστήματος -

Συμφωνία Ελλάδας - ESA για την ανάπτυξη τεχνολογιών Διαστήματος -


Συμφωνία Συνεργασίας με τον Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ΕΥΔ-ESA), Γιόχαν Βέρνερ, για τη δημιουργία εθνικού προγράμματος ανάπτυξης τεχνολογιών Διαστήματος, υπέγραψε στη Μασσαλία της Γαλλίας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το πρόγραμμα θα είναι πενταετούς διάρκειας και η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της ESA για την προδιαγραφή, το σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων κυρίως από ελληνικούς φορείς, όπως ανάλογα έχει κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα διαστημικά της προγράμματα Galileo και Copernicus. Επιπλέον, η Ελλάδα θα αποκτήσει ιδιόκτητη δορυφορική υποδομή και τη δυνατότητα διάθεσης δορυφορικών δεδομένων οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστεί η ίδια.
«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική μέρα για την Ελλάδα, καθώς για πρώτη φορά η χώρα μας έχει ένα συμπαγές πρόγραμμα για την ανάπτυξη τεχνολογιών Διαστήματος και θα το υλοποιήσει με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, με την εγγύηση της τεχνογνωσίας και το εκτόπισμα μιας Υπηρεσίας, η οποία συγκροτεί μια παγκόσμια δύναμη» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς. Όπως επισήμανε, «Ο τομέας του Διαστήματος μπορεί να δώσει σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης αυξημένη παραγωγικότητα και μεγαλύτερες δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών».
Βέρνερ: Νέα ιστορική πρωτιά για την ΕΥΔ
Όπως έγραψε στο τουίτερ ο γενικός διευθυντής της ΕΥΔ, Jan Woerner, πρόκειται για «μια νέα ιστορική πρωτιά για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος: Η Ελλάδα λαμβάνει στήριξη από τα άλλα κράτη-μέλη για την ανάπτυξη ενός δορυφόρου που θα παρατηρεί τη γη, προς όφελος των πολιτών».
Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ, Νίκο Παππά, συνόδευσε η ειδική γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Φωτεινή Παντιώρα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δορυφορικών Υπηρεσιών & Διαστημικών Εφαρμογών της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Γιώργος Συννεφάκης, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης