Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.4.19

Η «πολυεπίπεδη συνεργασία» Ελλάδας-ΗΠΑ στις επαφές Παππά στην Ουάσινγκτον


Η «πολυεπίπεδη συνεργασία» Ελλάδας-ΗΠΑ στις επαφές Παππά στην Ουάσινγκτον

 Με τη συνάντηση με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιο, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στις ΗΠΑ. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την «πολυεπίπεδη συνεργασία» Ελλάδας-ΗΠΑ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην νεοφυή επιχειρηματικότητα, στην ανάπτυξη μεγάλων υποδομών αλλά και στην εξερεύνηση του Διαστήματος.
   Αναγνωρίζοντας πως υπάρχουν σημαντικά πεδία συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών επιχειρήσεων, ο Νίκος Παππάς και ο Μάικλ Κράτσιο μελέτησαν πιθανές κοινές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση τους. Μάλιστα έγινε και μια αποτίμηση της περσινής διοργάνωσης της ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ ήταν η τιμώμενη χώρα και είχαν εκπροσωπηθεί, μεταξύ άλλων, από μια σειρά σημαντικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τεχνολογίας.
   Από την πλευρά του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βήματα που κάνει η Ελλάδα στον διαστημικό τομέα, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της υπογραφής συνεργασίας ανάμεσα στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό και την NASA για την αποστολή ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη. Επιπλέον, μίλησε για το Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει 4 δισ. επενδύσεις, καθώς και το σύνολο των πρωτοβουλιών της Πολιτείας για την επίτευξη της «Δίκαιης Ψηφιακής Ανάπτυξης».
   Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
   «Η συνεργασία πλέον είναι πολυεπίπεδη και αφορά και τομείς όπως η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη μεγάλων υποδομών, η εξερεύνηση του Διαστήματος και άλλα. Αποτυπώνει, δε, τις στρατηγικά καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.
   Τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής συνόδευσαν στο Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Χάρης Λαλάκος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, Γιώργος Μαντζούρης, και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού, Κωνσταντίνος Αγόρης.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης