Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.4.19

Ορισμένοι Ευρωπαίοι στη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή δεν εκπλήρωσαν το χρέους τους απέναντι στον Άνθρωπο

Ορισμένοι Ευρωπαίοι στη διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή δεν εκπλήρωσαν το χρέους τους απέναντι στον Άνθρωπο


«Eμείς, οι Ευρωπαίοι, οφείλουμε, χωρίς περιστροφές, τόσο περισσότερο αυτό τον φόρο τιμής στον Λίβανο και στον Λαό του Λιβάνου, όσο η Δύση γενικότερα και, πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ένωση -ειδικότερα δε ορισμένοι Εταίροι μας- δεν εκπλήρωσαν στο ακέραιο, κατά την διάρκεια του πολέμου στην Μέση Ανατολή, το χρέος τους απέναντι στον Άνθρωπο και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού», τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος στο Λιβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων με αφορμή την αυριανή επίσημη επίσκεψή του στον Λίβανο.
«Η επίσημη επίσκεψή μου στον Λίβανο, για την οποία ευχαριστώ θερμώς τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Στρατηγό Αούν, μας παρέχει μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να επιβεβαιώσουμε, στο πιο υψηλό επίπεδο, τη στέρεη και εποικοδομητική διαχρονία της Φιλίας μεταξύ των Λαών μας και των Χωρών μας αλλά και, ακόμη περισσότερο, να προσδώσουμε σε αυτή την Φιλία -και, κατά συνέπεια, στην αντίστοιχη συνεργασία μας- μιαν ακόμη πιο πολλά υποσχόμενη προοπτική», σημειώνει ο κ. Παυλόπουλος, που προσθέτει:
«Οφείλω να τονίσω προς αυτή την κατεύθυνση ότι η συγκυρία, δυστυχώς ακόμη πολύ κρίσιμη, στην Μέση Ανατολή το επιτρέπει, θα έλεγα μάλιστα το επιβάλλει, λαμβάνοντας υπόψη την Ιστορία και την ιστορική αποστολή της Ελλάδας και του Λιβάνου. Άλλωστε, ο αρμονικός και αδιάλειπτος διάλογος μεταξύ των δύο εμβληματικών Πολιτισμών μας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην ευόδωση αυτού του σκοπού.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης