Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.4.19

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με το σκάνδαλο Novartis

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με το σκάνδαλο Novartis

Η υπόθεση Novartis είναι ένα σκάνδαλο με παγκόσμιες διαστάσεις και κανείς δεν μπορεί να μιλάει για σκευωρία», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΕΡΤ, ενώ επισήμανε την ανάγκη «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της χωρίς να προδικάζουμε τη δική της έρευνα».
Μιλώντας στην εκπομπή «'Αλλη Διάσταση», η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις είναι πολύ σοβαρές για να εκδικάζονται στα τηλεπαράθυρα ή στις πολιτικές συζητήσεις. «Είναι ένα θέμα που ούτε οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη βοηθάνε. Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει ελεύθερη τη δική της αποστολή, με ανεξαρτησία και από την άλλη είναι φυσικό στο κράτος δικαίου, δεν μπορεί κανείς να προδικάζει μία εξέλιξη, ενώ υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας», δήλωσε.
Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός ανέφερε ότι με τον κανόνα 1:1 θα είναι όσες και οι αποχωρήσεις το 2018, δηλαδή 9.040, εκ των οποίων οι 2.500 στην Υγεία (1.000 γιατροί, 1500 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό). Επίσης, χάρη στον δημοσιονομικό χώρο που επιτεύχθηκε έχουν δρομολογηθεί επίσης οι 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή και οι 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Δεν παρέλειψε επίσης να υπογραμμίζει ότι εάν η αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων επιστρέψει στον κανόνα 1:5, όπως υπόσχεται η ΝΔ, ο αριθμός των προσλήψεων θα διαμορφωνόταν σε περίπου 1.800, που αρκούν μόνο για τις ανελαστικές ανάγκες των ένοπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του διπλωματικού σώματος.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης