Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.5.19

«Η ΝΔ προκαλεί κάθε φορά που μιλά για τις συντάξεις»

«Η ΝΔ προκαλεί κάθε φορά που μιλά για τις συντάξεις»

Είναι πρόκληση να ενδύεται ο κ. Βρούτσης τον μανδύα του υπερασπιστή των συνταξιούχων. Είναι ο υπουργός που παρέδωσε το σύστημα κοινωνικής Ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δις ευρώ και 400.000 απλήρωτες συντάξεις. Ο υπουργός που έκοψε 11 φορές τις συντάξεις και κατάργησε ολοσχερώς τα δώρα, περιλαμβανομένης και της 13ης σύνταξης.
Ο υπουργός της εφαρμογής των αντισυνταγματικών νόμων 4051/12 και 4093/12.
Τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ηλιος» αποδεικνύουν ότι το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων από συντάξεις σταμάτησε να μειώνεται και άρχισε να σημειώνει μικρή αύξηση.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από τους συγκριτικούς πίνακες του «Ηλιου» για τους μήνες Δεκέμβριο του 2014 και Δεκέμβριο του 2018.
Στον Πίνακα 2, σελ. 4, της Εκθεσης του μηνός Δεκεμβρίου του 2014 αναφέρεται ρητά ότι το μέσο εισόδημα από συντάξεις γήρατος ήταν τότε 953,58€ και στον αντίστοιχο Πίνακα 1 σελ. 3 της Εκθεσης του Δεκεμβρίου του 2018 το ποσό αυτό έχει αυξηθεί σε 973,34€.
Η συγκρισιμότητα και η ακρίβεια των στοιχείων δεν αμφισβητείται ούτε από την Ε.Ε ούτε από το ΔΝΤ. Μόνο ο κ. Βρούτσης τα αμφισβητεί. Και εκτίθεται. Και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση καθώς σε νεότερη ανακοίνωσή του έφτασε στο σημείο να συγκρίνει ακόμη και μεικτά ποσά (πίνακας 9) με τα καταβαλλόμενα καθαρά ποσά συντάξεων διαφορετικών στη διάρθρωση πινάκων (πίνακας 10) προκειμένου να παραποιήσει την αλήθεια.
Η συγκρισιμότητα και η ακρίβεια των στοιχείων δεν αμφισβητείται ούτε από την Ε.Ε ούτε από το ΔΝΤ. Μόνο ο κ. Βρούτσης τα αμφισβητεί. Και εκτίθεται.
Η κυβέρνηση απέτρεψε τις νέες περικοπές στις συντάξεις που προεξοφλούσε η ΝΔ. Επιπλέον, για πρώτη φορά ύστερα από 10 χρόνια, το εισόδημα των συνταξιούχων αυξάνεται:
· Με την καταβολή υψηλότερων ποσών συντάξεων σε 620.000 συνταξιούχους από 1-1-19 μετά τον επανυπολογισμό με το ν. 4387/16.
· Με την καταβολή της 13ης σύνταξης.
· Με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων χηρείας που περιλαμβάνεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις 120 δόσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης