Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10.6.19

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων αλλά μια χώρα που ο λαός της έχει ξανά δικαίωμα στην ελπίδα

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων αλλά μια χώρα που ο λαός της έχει ξανά δικαίωμα στην ελπίδα


Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, που καλείται να εγκρίνει ο ελληνικός λαός και να εφαρμοστεί την επόμενη μέρα και όχι για ένα πρόγραμμα που θα κληθεί να εγκρίνει η τρόικα, είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσία του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Τόνισε ότι αυτό συνέβη επειδή αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, κάτι που δεν ήταν αυτονόητο και ενώ κάποιοι "επίμονα πίστευαν ότι δεν θα αντέξουμε", σε αντίθεση με την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πίστεψε ότι μπορούμε.
«Η Ελλάδα δεν είναι πια μια χρεοκοπημένη χώρα. Δεν είναι πια η Ελλάδα των μνημονίων», είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «έχουμε τη δυνατότητα να σας παρουσιάσουμε το σχέδιό μας για την Ελλάδα του αύριο, όχι μόνο για τους λίγους και εκλεχτούς, αλλά και για τους αδικημένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, μια Ελλάδα για όλους τους Έλληνες».
Ανέφερε ότι στη δύσκολη διαδρομή, «πικράναμε κάποιους, πολλούς δυσαρεστήσαμε» και ότι είχε την ευθύνη να «βγούμε όλοι μαζί στο ξέφωτο» και κάποιοι έπρεπε να βοηθήσουν περισσότερο να μη μείνει κανείς πίσω, να μην έχουμε απώλειες. Τόνισε ότι τους καταλαβαίνει, την κόπωσή τους, το θυμό τους τη δυσαρέσκειά τους και κάλεσε να αναλογιστούν όλοι αν άξιζε τον κόπο η προσπάθεια, να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος στην κρίση και να θυμηθούν πού ήταν η χώρα πριν τέσσερα χρόνια και πού βρίσκεται σήμερα, όπου «η Ελλάδα έχει ξανά ανοιχτό το δρόμο μπροστά της». «Τώρα μπορούμε να δώσουμε ανάσα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα. Τώρα η πατρίδα μας δεν χρειάζεται πια σχέδια μάχης ή σχέδια διαχείρισης της κρίσης και της καταστροφής», υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός είπε πως το κρίσιμο ερώτημα είναι αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία προς τα εμπρός ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω στα δύσκολα και δραματικά χρόνια.
Απάντηση, όπως επισήμανε, που θα δοθεί από τον ελληνικό λαό, που είναι ο μόνος «που μπορεί να κλείσει οριστικά πίσω τη καταπακτή πίσω μας, αλλά και να ανοίξει μπροστά μας διάπλατα το φεγγίτη για ένα πιο φωτεινό μέλλον». «Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει την απάντηση αν το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα θα τελειώσει οριστικά ή αν οι θύτες θα επιστρέψουν ως εκδικητές», αυτοί, πρόσθεσε, «που έκαναν πολιτική, χρεώνοντας τις γενιές του μέλλοντος, που μας χρεοκόπησαν, που θέλουν να επιστρέψουν ως δήθεν λυτρωτές από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης