Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24.7.19

Γ. Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας

Γ. Κουμουτσάκος: Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας


Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για αναστολή της συμφωνίας επανεισδοχής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας δεν αφορά στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, κ. Τσαβούσογλου, περί μονομερούς μη εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας του 2014 καθ' όσον χρόνο δεν υπάρχει από την ΕΕ απελευθέρωση των θεωρήσεων (visa) για τους Τούρκους πολίτες, επαναλαμβάνουν γνωστές ήδη από το 2017, τουρκικές θέσεις και αποφάσεις.
Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν αφορούν στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου 2016.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να τονίζει τη σημασία της πλήρους εφαρμογής αυτής της Κοινής Δήλωσης και λαμβάνει σχετικές πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τo Άτυπο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Υπουργών αρμοδίων για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Ελσίνκι, που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, καθώς και την άτυπη συνάντηση που διοργάνωσε η Γαλλία, με την συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Παρίσι την περασμένη Δευτέρα, υπογράμμισα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση, τονίζοντας παράλληλα τη σοβαρότητα της σημαντικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών στην Ανατολική Μεσόγειο».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης