Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1.8.19

Προχωρά άμεσα η προκήρυξη για κάλυψη 172 θέσεων στα ΚΕΠ

Προχωρά άμεσα η προκήρυξη για κάλυψη 172 θέσεων στα ΚΕΠ


Να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση για την κάλυψη 172 θέσεων στα ΚΕΠ, «καθώς οι ανάγκες υπάρχουν και είναι πολύ μεγάλες» εξήγγειλε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την επίσκεψή του στο ΚΕΠ Συντάγματος σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Ο υφυπουργός συναντήθηκε και συζήτησε με τον προϊστάμενο του συγκεκριμένου ΚΕΠ για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και για τα αιτήματά τους.
«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και στην πράξη ότι αυτό που είχα ως εικόνα από τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στα ΚΕΠ ότι αυτήν την στιγμή ο τόσο σοβαρός και καταξιωμένος στην συνείδηση των πολιτών θεσμός βρίσκεται στα όριά του» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τόνισε ότι «έχουν υπερφορτωθεί με επιπλέον υπηρεσίες χωρίς να υπάρξει η αναγκαία στελέχωση από ανθρώπινο δυναμικό αλλά και χωρίς να υπάρχουν και τα κατάλληλα μηχανικά μέσα για να υποστηριχθεί όλο αυτό. Είναι μια ανάγκη τώρα που τα ΚΕΠ ενηλικιώνονται, καθώς συμπληρώνονται 18 χρόνια από την λειτουργία τους, να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και την αναβάθμισή τους, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον οποίο πιστεύει η κυβέρνηση και τον οποίο ετοιμάζεται να επιτελέσει δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη και των ΚΕΠ. Πρέπει να υποστηριχθούν με όσες δυνατότητες υπάρχουν έτσι ώστε να μπορέσουν με την φυσική παρουσία όποιου επιθυμεί να τα χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετηθεί, αυτό να γίνεται με έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο».
Ο κ. Γεωργαντάς ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, οι οποίοι «κάτω από δύσκολες συνθήκες εργάζονται καθημερινά εξυπηρετώντας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Ήρθε όμως η στιγμή που η πολιτεία αυτήν την προσπάθεια πρέπει και να την επιβραβεύσει και να την υποστηρίξει». Ο υφυπουργός είχε έναν σύντομο διάλογο με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ Συντάγματος, ενώ άκουσε με προσοχή και τα αιτήματα πολιτών που βρίσκονταν εκεί. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει τις επισκέψεις και σε άλλα ΚΕΠ στην Αττική.
Να αναφερθεί ότι το ΚΕΠ Συντάγματος εξυπηρετεί περίπου 1.000 πολίτες σε καθημερινή βάση τους οποίους εξυπηρετούν 12 υπάλληλοι.
Κάτια Παπαδοπούλου

A.PE

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης