Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

31.8.19

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Σάββατο 31 Αυγούστου, στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Αυτιά, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας:
«Έτσι όπως έφτιαξαν τον λεγόμενο «Νόμο Φλαμπουράρη» για την προστασία της 1ης κατοικίας, που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, είχαν υποβληθεί μέχρι χθες αιτήσεις από 17.442 συμπολίτες μας, εκ των οποίων μόνο για 30 αιτήσεις είχε υποβληθεί το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών και απ’ αυτές μόλις σε 2 έχει γίνει ρύθμιση ακριβώς λόγω της γραφειοκρατίας που έχει νομοθετήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράψαμε προχθές με το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ, από την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η ρύθμιση για την προστασία της 1ης κατοικίας λειτουργεί μόνο ηλεκτρονικά, χωρίς οι πολίτες να χρειάζεται να προσκομίσουν απολύτως κανένα έγγραφο στην τράπεζα ακριβώς για να μπορέσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλοι όσοι δικαιούνται.
Παράλληλα, καλέσαμε χθες στο Υπουργείο τους εκπροσώπους των τραπεζών, οι οποίοι δεσμεύτηκαν σε κάθε υποκατάστημα να υπάρχει εκπαιδευμένος υπάλληλος που θα βοηθά δωρεάν τους πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ήδη μία από τις 4 συστημικές τράπεζες είναι έτοιμη και θα παρέχει αυτήν την υπηρεσία από την Δευτέρα, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες.

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούμε επικοινωνιακή καμπάνια για να πληροφορηθούν οι 150 χιλιάδες πολίτες που υπολογίζουν η ΑΑΔΕ και οι τράπεζες ότι μπορούν να ενταχθούν στις παραμέτρους αυτής της ρύθμισης ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία έως τις 31 Δεκεμβρίου να εξασφαλίσουν την προστασία της 1ης κατοικίας τους, που συμπεριλαμβάνει και κούρεμα της οφειλής και επιδότηση της δόσης. Εμείς θέλουμε στο τέλος του έτους που λήγει η ρύθμιση να προστατευθεί η 1η κατοικία των συμπολιτών μας».

Για τη ρύθμιση των 120 δόσεων:
«Να ζητήσει συγγνώμη ο ΣΥΡΙΖΑ που μας αδίκησε προεκλογικά λέγοντας ότι θα καταργούσαμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Όχι μόνο δεν την καταργήσαμε αλλά την επεκτείναμε, μειώσαμε το επιτόκιο και εντάχθηκαν περισσότεροι, δηλαδή έγινε ακριβώς το αντίθετο απ’ ότι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Για την επένδυση στο Ελληνικό:
«Στο δημοσίευμα του κ. Dixon στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters χθες υπήρχε ένας πολύ μεγάλος έπαινος για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ταχύτητα με την οποία «ξεκλείδωσε» η επένδυση στο Ελληνικό.

Ο στόχος είναι μέχρι τέλους του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου από το Ελληνικό Δημόσιο στον επενδυτή, τη ΛΑΜΔΑ Development, και να καταβληθεί η προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Από εκεί και μετά είναι θέμα του ιδιώτη αλλά όταν κάποιος καταβάλλει 300 εκατομμύρια ευρώ, έχει την πίεση του χρόνου και συμφέρον να ξεκινήσουν τα έργα».


Για το μεταναστευτικό:
«Είναι απολύτως προφανές ότι ο κ. Ερντογάν χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές ως όπλο για να πιέσει την Ευρώπη καθώς οι σχέσεις του με τη Δύση εν συνόλω, και τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σε πολύ κακό επίπεδο. Αυτή είναι η δική του επιδίωξη. Η δικιά μας επιδίωξη πρέπει να είναι η σωτηρία του ελληνικού λαού σεβόμενοι τους ευρωπαϊκούς νόμους. Δηλαδή, έρχονται, υποβάλλουν αίτηση και το ταχύτερο δυνατόν, σε διάστημα ολίγων ημερών, να κρίνεται ποιοι μπορούν να είναι πρόσφυγες ώστε να πάρουν τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη και ποιοι δεν μπορούν να είναι πρόσφυγες, οι οποίοι πρέπει να στέλνονται πίσω. Αυτή είναι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αυτό έχει δεχθεί ο κ. Ερντογάν, αυτό καλείται να εφαρμόσει η Ελληνική Πολιτεία και σ’ αυτό θα κριθεί και η παρούσα Κυβέρνηση γιατί σ’ αυτό απέτυχε η προηγούμενη.
Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ αποσκοπεί στο πως θα μπορέσει η Ελλάδα, σεβόμενη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τους κανόνες του ΟΗΕ, να ελέγξει τη ροή».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης