Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22.8.19

Θα ενισχύσουμε την αμυντική, οικονομική και πολιτική συνεργασία μας, δήλωσε ο Εμ. Μακρόν

Θα ενισχύσουμε την αμυντική, οικονομική και πολιτική συνεργασία μας, δήλωσε ο Εμ. Μακρόν


«Ξέρω ότι αναλάβατε πριν από μερικές εβδομάδες αλλά είναι για εσάς πολύ σημαντική η σχέση των δύο χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι. Και πρόσθεσε: «Όταν η Ελλάδα βρέθηκε σε κρίση, η στήριξη της Γαλλίας ήταν σημαντική. Αυτό δεν αφαιρεί το μεγάλο θάρρος του ελληνικού λαού και τη βούλησή του να μείνει στο ευρώ».
Ο κ. Μακρόν υπογράμμισε, επίσης, ότι «μας συνδέει μακρά ιστορία, φιλία μακρά που βασίζεται στον πολιτισμό» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κοινές μας προκλήσεις. Θα συζητήσουμε την ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα μόλις η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναλάβει και συσταθεί. Προτεραιότητα η ανάπτυξη και η καταπολέμηση της ανεργίας. Κοινός προϋπολογισμός για την Ευρωζώνη».
«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμ. Μακρόν. Και πρόσθεσε: «Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι στο Παρίσι. Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας».
Πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας απηύθυνε ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας τόνισε ότι στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν.
Η Ελλάδα διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος
Η Γαλλία ειναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια αλλά και στα βάθη των αιώνων και την επανάσταση του 1821, θύμισε στις δικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν πριν την έναρξη των συνομιλιών.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης