Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

28.8.19

Κύπρος, Ελλάδα και Αρμενία συζήτησαν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στα θέματα της Διασποράς

Κύπρος, Ελλάδα και Αρμενία συζήτησαν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στα θέματα της Διασποράς


Η εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Αρμενίας στα θέματα της Διασποράς βρέθηκε στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης μεταξύ των τριών χωρών που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου των Αποδήμων.
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου είπε ότι «σήμερα είχαμε μια πολύ παραγωγική τριμερή συνάντηση» κατά την οποία συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τη Διασπορά των τριών χωρών.
Ο κ. Φωτίου είπε ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσουμε σε μια παραγωγική, αποτελεσματική συνεργασία σε τριμερές επίπεδο στα θέματα Διασποράς».
Όπως είπε, οι τρεις χώρες έχουν πολύ ισχυρές Διασπορές σε πολύ σημαντικές χώρες, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία και η Αυστραλία.
«Θα ενεργοποιήσουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία τα οργανωμένα σύνολα των Διασπορών μας ώστε να προωθηθούν εκεί που πρέπει και όπως πρέπει τα συμφέροντα των τριών χωρών μας».
Αναφέρθηκε, επίσης, στο στόχο που έθεσαν για «να φέρουμε τη νέα γενιά της Διασποράς των τριών χωρών πιο κοντά» σημειώνοντας ότι αποφάσισαν να επαναλάβουν το παράδειγμα των τελευταίων ημερών με το Ισραήλ, την Ελλάδα και την Κύπρο.
«Έχουμε συναποφασίσει ότι πολύ σύντομα μια ομάδα από νέους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό να επισκεφθεί τις τρεις χώρες», είπε.
Ο κ. Φωτίου αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση που έλαβαν από κοινού όπως πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα μια τριμερής διάσκεψη όπου μέσα από διάφορες εκδηλώσεις «θα παρουσιάσουμε τις τρεις ιστορικές τραγωδίες, την τουρκική εισβολή, τον Πόντο και τη γενοκτονία».
Είπε ακόμη ότι αποφάσισαν όπως εργαστούν από κοινού ώστε επιχειρηματίες από τη Διασπορά να επισκεφθούν τις τρεις χώρες για να διερευνήσουν κατά πόσον υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες. «Έχουμε συναποφασίσει να συνεργαστούμε και σε θέματα τουρισμού που έχουν σχέση με τη Διασπορά», συμπλήρωσε.
Είπε ότι το θέμα της Διασποράς θα είναι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την τριμερή Διάσκεψη των ηγετών των τριών χωρών που θα γίνει πολύ σύντομα.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Αντώνης Διαματάρης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού εξέφρασε τη χαρά του που συνεργάζεται «με ένα άνθρωπο του επιπέδου του κ. Φωτίου» και για τη γνωριμία του με τον Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Διασποράς της Αρμενίας.

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης