Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας. * Ειδησεογραφικό Πρακτορείο _ www.vouli.net _ από το 1980 * Hellenic Cypriot * Hellenic Cypriot Press Agency * Κυβέρνηση www.vouli.net * Κυβέρνηση * Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης Ι.Ι. Μάγερ * Κυβέρνηση * Υπουργεία * Κυβερνητικός Εκπρόσωπος * Κόμματα * Βουλευτές * Κοινοβουλευτικές Ομάδες *_ Κύπρος * Κυβέρνηση * Κόμματα * Ε.Ε. * Ορθοδοξία * voulinet_politics * Παιδεία * Πολιτισμός * Περιφέρειες * Δήμοι * Τουρισμός * Βουλή * Economy * Business * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2.9.19

Γ. Βρούτσης: Νέα πανελλαδική εξόρμηση από σήμερα για ελέγχους από 800 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας

Γ. Βρούτσης: Νέα πανελλαδική εξόρμηση από σήμερα για ελέγχους από 800 ελεγκτές του ΣΕΠΕ και του ΕΦΚΑ για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας



Νέα πανελλαδική εξόρμηση των ελεγκτικών σωμάτων του Υπουργείου Εργασίας, προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τους Διευθυντές των Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (Π.Ε.Κ.Α) του ΕΦΚΑ.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου και ο Διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης.
Τα κλιμάκια των ελεγκτών των δύο σωμάτων, πλέον, αξιοποιώντας πλήρως τις πληροφορίες που παρέχει το Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Εργασίας «Εργάνη», θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και περιοχές με αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά και όχι τυφλά ή σε συνεπείς επιχειρήσεις όπως συνηθιζόταν.
Μέχρι σήμερα, 8 μέρες μετά την πρώτη υπουργική εντολή για καθολικούς ελέγχους, έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.120 στοχευμένοι έλεγχοι από τους 613 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και τους 183 ελεγκτές του ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό μέχρι τις 31/10.
Ήδη οι στοχευμένοι ελέγχοι φέρνουν αποτελέσματα συμμόρφωσης αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί αταλάντευτα καθώς αποτελεί κύριο στόχο του Υπουργείου η περιφρούρηση της αγοράς εργασίας από καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων, των συνεπών εργοδοτών αλλά και των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι έλεγχοι των ελεγκτικών σωμάτων του υπουργείου Εργασίας για τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας θα ξεπεράσουν τους 18.000 μέχρι τις 31/10 και θα ενταθούν με έμφαση στους παρακάτω τουριστικούς προορισμούς:

  • Παράλιες τουριστικές περιοχές της περιφέρειας Αττικής

  • Νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Χίο Θάσο και Ικαρία

  • Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος, Αλλόνησος, Σκύρος)

  • Νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Νάξος, Κουφονήσια, Πάρος, Αντίπαρος, Άνδρος, Κέα, Σύρος, Τήνος, Κάλυμνος, Λέρος, Κύθνος, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σύμη, Σαντορίνη, Ίος, Μύκονος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος)

  • Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Αγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία, Χερσόνησο, Μάταλλα, Ελούντα, Μάλια, Στυλίδα, Νεάπολη, Μοίρες, Αγ. Πελαγία, Πλακιάς, Κεραμόκαμπος, Τσούτσουρας, Στάλος, Αγία Μαρίνα, Τυμπάκι, Γούβες, Πάνορμο, Βάϊ, Καστέλι, Αρκαλοχώρι, Πισκοπιανό, Πλακιάς)

  • Νησιά Ιονίου (Λευκάδα, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξούς)

  • Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας (παραλιακή ζώνη Λάρισας και Μαγνησίας), Κ. Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία,) και Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Καβάλα).


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αταλάντευτα και με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους στην αγορά εργασίας προκειμένου να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους, τους συνεπείς εργοδότες αλλά και να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα των κρατικών ταμείων απέναντι στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαποφυγή.
Τα αποτελέσματα, μέχρι τώρα, είναι αισιόδοξα και οι έλεγχοι που διενεργούνται σε όλη τη χώρα αποδίδουν καρπούς. Χρειαζόταν πολιτική βούληση, σχέδιο, προγραμματισμό και ειδική στόχευση για τον έλεγχο της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.
Εμπιστευόμαστε το έργο των ελεγκτών και των δύο σωμάτων του Υπουργείου, στηρίζουμε την προσπάθεια τους αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζονται.
Θα συνδράμουμε σε αυτή με κάθε τρόπο, ξεκινώντας με την θεσμική θωράκιση τους ρόλου τους ενώ θα διευκολύνουμε το δύσκολο ελεγκτικό τους έργο με τον προγραμματισμένο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του συστήματος Εργάνη».


Γ. Βρούτσης: «Επιστρέφουμε 86 υπαλλήλους για την ενίσχυση των τμημάτων απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ – Επιταχύνουμε τους ρυθμούς εκκαθάρισης και απόδοσης»


Εντολή επιστροφής στα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ 86 υπαλλήλων που είχαν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες, έδωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χρήστο Χάλαρη.
Η επιστροφή του ανθρώπινου δυναμικού - το οποίο είχε απομακρυνθεί από την υπηρεσία τους εξαιτίας της αδιαφορίας της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας - θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μέχρι σήμερα υποστελεχωμένων τμημάτων απονομής συντάξεων του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.
Οι 86 υπάλληλοι που θα επιστρέψουν στο κύριο αντικείμενο τους θα προστεθούν στους 502 υπαλλήλους του ΕΦΚΑ (ποσοστιαία αύξηση 17,13%) και τα συνολικά 588 στελέχη των τμημάτων απονομής συντάξεων θα διατεθούν στο κρίσιμο πεδίο της εκκαθάρισης και απόδοσης των 470.000 εκκρεμών συντάξεων-υποθέσεων, μία «ανοικτή πληγή» της προηγούμενης κυβέρνησης την οποία κληρονόμησε η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά:
«Αποδεικνύουμε έμπρακτα το πραγματικό ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και συνολικά της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα καθημερινά κοινωνικά προβλήματα που η προηγούμενη πολιτική ηγεσία αδιαφορούσε και έκρυβε κάτω από το χαλί λέγοντας συστηματικά ψέματα στους πολίτες.
Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον μας μπροστά στην τραγική εικόνα των εκατοντάδων χιλιάδων απομάχων του εργασιακού βίου που δίκαια και απεγνωσμένα ζητούν να λάβουν την σύνταξή τους.
Σε συνεργασία με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χάλαρη επιστρέφουν σήμερα 86 υπάλληλοι που είχαν απομακρυνθεί όχι με δική τους ευθύνη – στο πραγματικό αντικείμενό τους που είναι η απονομή συντάξεων - με σκοπό να επιταχύνουν την έκδοση νέων συντάξεων.
Είμαστε κοντά στους πολίτες και δεν θα μείνουμε ούτε στιγμή αδρανείς καθώς θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις που εν τέλει θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα, της ψηφιακής σύνταξης μέσα από το πληροφοριακό σύστημα «ΑΤΛΑΣ».

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης

  Κυρ. Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε πρόσθετους πόρους για το μεταναστευτικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης